Este upozornim na ten prechodny sklad. Pol skladu je len chodba - co je 5m2.
Ak wc kvoli bazenu, tak von k bazenu so sprchou.
Dospeli by aj tak chodili na wc cez obyvacku.
A ked nebudete mat branu a budete byvavat na terase, neviem neviem ci tu tecnicku budete nechavat otvorenu.
Potom mozes vonkajsie WC aj sprchu presmerovat do skladu.
@elizita myslela som stranu označenú červenou. Mal by to byť juhovýchod. Mne príde škoda nevyužiť juhovýchodnú stranu na presvetlenie domu. Takmer všetky okná z obytných miestností máte buď z juhozápadu, čo je v lete "smrť" alebo zo severovýchodu, čo nie je veľmi "svetelná" strana.
Alebo som nepochopila strelku...
@elizita aj som si myslela.... nuž ja by som radšej "vyhodila" ešte jednu izbu na poschodie a celé to prerobila tak, aby som mohla mať okná aj z juhovýchodnej strany.
Máme okná z dennej časti domu do troch svetových strán (SV, JV, JZ) a je to tá najlepšia vec na svete mať každú dennú hodinu presvetlenú obývačku a kuchyňu. V lete vychvaľujem SV okná, v zime zas JV a JZ.
Za mňa ešte pošpekuluj, aby si bola spokojná a Ty a aj rodinka.
Píšeš že máte 2 dcéry. Raz že budú na poschodí, potom že budú na prízemí... koľko majú rokov? Keď nezvládnu byť samé na poschodí, zvládnu byť samé na druhom konci domu? (zrejme v tej pracovni) budete si vedieť vôbec večer pozrieť tv v obývačke, keď budú dcérky spať hneď vedľa? Môžem Ti zaručiť, že Tv cez 1 dvere počuť celkom dobre.
@zltalienka dole budú dočasne,mladsia na len 3r.. teraz máme takéto riešenie na byte a bez akustickej steny a je to ok.. teraz máme presne takto orientovaný byt a okná tiež takto.. akurát do bočné vo vyklenku jedálne nemame..Vyhodenie 1 izby neprichádza do úvahy.
@zltalienka Hlavne osobne by som tam zrusil ten vyklenok, pride mi tam zbytocny a tym padom bude dom este o kusok vacsi a bude to lepsie. A inak suhlasim s tym, co si napisala.
jedine, co mi tam prekaza je fakt asi len ten vyklenok ale ako je to len moj pohlad. dom by som ako tak nezmensoval, takto je ten priestor podla mna fajn
Som ti napisala "Este mozes pol zadveria zrusit a vchodove dvere dat zarovno garazovym, zrusit priecky a dat velku skrinu na stenu s garazou a oproti dalsiu skrinu (na stenu s wc)"
Na to si mi odpisala, ze nechcete, lebo by bol priamy vstup od ulice....
Co mozes spravit, z toho zadveria spravit zavetrie, Bud vymurovat stenu, alebo devenu stenu od ulice, (alebo inu, presklenu....) tym by boli vchodove dvere trochu skryte.
@lenkito10 áno,veď preto som si to premýšľala lebo som videla vchod s lamerami.. len zvažujem stále,lebo prídeme o samostatný šatník.. pôvodne nebol prioritou ale keď už tam je 🤦
Tak to uz potom podla toho na co bude samostatny satnik, kolko ulozneho priestoru potrebujete, alebo ci len chces prazdne zadverie a satnik skryty za dverami.
@lenkito10 každý mi vraví že úložného nie je nikdy dosť.. ale oproti tomu čo máme teraz je to bohato.. že budem ľutovať že som si nedala viac úložného.. už keby to skrátil tak šatník zostane otvorený, bolo by to stiesnene
Nie je to zle s wc pri kupelni.
Satnik do L alebo U nie je hyper prakticky, spocitaj si kolko linearnych metrov by si mala so satnikom, bez, so spojenou chodbou... A hlavne kolko potrebujete vy. Kabaty/topanky/ciapky/cizmy/lyziarky/ine sporty...
Satnikove skrine po strop su pekne, mozes dat velku zrkadlovu.