300m2 plus 60m2 garaz

Dobry den. S manzelkou uz mame rozrobeny projekt na velky bungalov. 300m2 obytnej plochy a 60m2 garaz. Je to “obluda” priblizne 30x12m plus terasy. Vzdy sme snivali o velkych priestoroch. Je to na lazoch takze pozemok je lacny. Je tu niekto kto ma priblizne rovnako velky dom a vedel by nam poradit. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
1
2
@palo789 v situácii kedy ideš investovať 200-350tis. € (samozrejme ak to nechceš stavať vlastnými rukami) by som ti odporučil obrátiť sa radšej na kvalifikované osoby, čo už stojí nejaké peniaze ale pri takejto investícii... Uvedom si jednu vec: človek ktorý si zabezpečil jednu nehnuteľnosť, v nej bude spokojný aj keby mala nejaké nedostatky, pretože nemá skúsenosti s niečim iným, preto ti nebude vedieť zodpovedne poradiť.
Odpovedať
@slavoslav Ja skor hladam odpoved na otazku ci ak uz niekto nieco podobne postavil... nenadava ze je to pri velke alebo ze to bolo nakoniec zbytocne, namahave na udrzbu. Co stavba obnasa som uz priblizne pochopil. Len som zvedavy na konecne dojmi niekoho kto tuzil po niecom podobnom a uz to realizoval.
Odpovedať
@palo789 my máme polovicu a zdá sa nám to už veľké ale toto je fakt letisko držím palce nech to zrealizujete a nech sa v tom býva kvalitne :-)
Odpovedať
Ak pocitate s financovanim cez uver tak pozor. Lokalita bude v znaleckom posudku hrat velku ulohu a moze sa stat, ze vam banka neda ani polovicu planovanej sumy, kedze takyto velky dom v "horsej" lokalite sa bude len velmi tazko predavat. Ale ak nemate problem s financiami a paci sa vam vzdusne byvanie, tak smelo do toho. Len treba do buducnosti pocitat s vyssimi nakladmi na byvanie. A chcelo by to uz aj nejaku upratovaciu sluzbu ;-).
Odpovedať
@palo789 Dôležíté pre teba stavebný dozor ktorý ma riadne skúsenosti . Moc ľudí neni spokojných so svojím prvým postaveným / kúpeným domom. A čítať 5 -10 rokov každý deň čo ľudia riešia na fóre sa ti nebude chcieť...
Odpovedať
Profilova fotka
sú to veľké oči, nechcem priamo napísať, že je to blbosť. Postavil som dosť domov a videl ich prevádzku, taký veľký dom je pre bežného človeka neudržateľný.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako priu takýchto rozmeroch môžeš istotne rátať s tým, že údržba ale ani živiť to, nebude len tak. Je prirodzené, že má človek rád priestor, no ako toto mi príde fakt prehnané, ak ovšem nemáte 10 detí
Odpovedať
Ked na to ma a chce nech stavia co koho do toho. Ked ma velke oci tak mu to zoberie banka a spravia z toho potom penzion :-D
Odpovedať
@palo789 my máme okolo 180m2 a je to fakt dosť veľa. Ale my to máme tak, že 100m2 je spodok a potom máme obytné podkrovie, čo je ďalších tých 80m2 ale tam zatiaľ nefungujeme. Veľa šťastia pri stavaní, asi si to dáte nejakej firme postaviť, že??
Odpovedať
Profilova fotka
Chce to aj tvoja žena? Nechcela by som taký veľký dom upratovať. Či budete mať upratovačku?
Odpovedať
Profilova fotka
@palo789 Také vili určite existujú ale ich majitelia pravdepodobne nechodia na modrú strechu. Nemohol by si sem dať projekt takého niečoho rád by som to videl, či ide len o obyčajný bungalov s veľkými izbami alebo je to riešené aj trocha zaujímavo lebo na takom priestore sa dá vymyslieť všeličo zaujímavé.
Odpovedať
Ak sa vam to paci a mate rozpocet resp. ste si vedomi aj prevadzkovych nakladov do buducna, smelo do toho. Znamy v podobnom dome zije. Jemu to bolo viacmenej jedno, ale jeho zena je tam velmi stastna. Velke vzdusne priestory, vkusne zariadene, je to fakt parada. Ale hovorim, to su ludia ktorym naozaj nerobia vrasky nejake nedoplatky za energie a pod.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@palo789 My mame nieco podobne a poviem ti poupratovat to je riadna fuska . Treba si uvedomit , ze je to priblizne rozloha 4 trojizbakov. Nevravim , ten priestor je super , ale casom clovek zisti , ze vyuziva mozno polovicu. Keby som staval este raz , tak to tak o tretinu zmensim - okrem garaze :-)
Odpovedať
@martosko Je to len obycajny bungalov s velkymi izbami. Obdlznikovy. Velka obyvacka spojena s kuchynou a jedalnou (13x6m). 3 spalne, herna pre deti(hostovska izba), 2 kupelne, satnik, technicka miestnost, pracovna, komora.
Odpovedať
@rafko1234 Kolko m2 mate? Kde myslis ze si najviac prepiskol rozmery?
Odpovedať
@rafko1234 Či je to veľké alebo malé je len vec názoru. Každú chvíľku sú nejaké články z ameriky ten herec ten prezident kúpil taký , hentaký dom ....7 kúpelní , desať spální a podobne ....načo im to je ? Chcú mať viac vzdušnosti ? https://www.cas.sk/clanok/918759/amer... A na slovensku včera správach vyhorela chatka / chatrč kde bývali ale siedmi, tri deti neprežili. Takže veľké kontrasty v dnešnom svete . @palo789 Možno treba skusiť si prenajať veľkú nehnuteľnosť na skúšku. V akom dome si vyrastal ?
Odpovedať
@palo789 hlavne si tam nedávajte kopu "technológií" ...švagriná majú bungalov 350m2 a dali si tam toľko technológií,že teraz po 8rokoch musia postupne všetko vymieňať lebo im to odchádza a nehorázne veľa peňazí to stojí ...údržba tak veľkého domu,vykurovanie,elektrika nie je pre beznych ľudí a to už aj švagriná pochopila a už rozmýšľajú o predaji a kúpe niečoho menšieho...fakt si to dobre premyslite,či naozaj také niečo veľké potrebujete...
Odpovedať
ako neviem, mne by sa to nechcelo upratovat. chapem, ze niekto ma rad velke pristory, no pre na by to bolo osobne zbytocne, kedze by sa vsetko nevyuzivalo naplno a tak ako moj nazor je taky, ze by to bolo zbytocne velke. kolki ste prosim ta v domacnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@palo789 Aha no škoda pri preinvestovaní toľkej sumy peňazí by ma mrzelo keby som si na svoje neprišiel aj po stránke architektúry. Každopádne mať obývačku o rozlohe menšieho domu môže mať výhodu že v prípade bude problém s financovaním môžeš objekt prenajať Lidlu aby tam otvoril predajňu :-D .
Odpovedať
@hucina ak mas na taky velky dom, budes mat aj na upratovaciu firmu :-) kamos ma podobny bungalov, mozno 250m2 a raz tyzdenne mu tam nabehne firma, 2h traja ludia makaju, zaplati, dovi dopo, vsade cisto ... no problem ako sa hovori.
Odpovedať
@atak77 Presne tak. Polozka za upratanie je voci ostatnym nakladom relativne smiesna. Take domy upratuju majitelia sami len ak v tom maju zalubu/fetis. Ale to tu tazko vysvetlis.
Odpovedať
@atak77 Hej mám takých susedov majú firmu na všetko , záhradu , upratovanie , servis bazéna, opatrovateľku deti... atď. atď atd. Prídu domov z roboty a veci sú vyriešené..... Raz sa mi stalo že tam prišli firma , nemali klúč dali rebrík cez bránu ...rebrík na strechu ...a potom sa ma zo strechy pýta majster ...že či je u tých (priezvisko) správne , aby náhodou neopravil niečo na cudzom dome :-D
Odpovedať
@martosko Lidl na lazoch otvárať nič nebude :)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme 250m2 + terasa 24m2 + herňa/ letná kuchyňa v suteren 25m2 a sme spokojní. Druhý dom sme chceli väčší a aj ho mame. Do domu sme investovali pri výstavbe v podobe tepelného čerpadla a poriadnej izolácie a zálohové platby za elektriku mame 120€. Takže žiadne extra náklady za veľký dom. Jediný zahul je upratovanie, sama to dám za pol dna. Našťastie však mám 1x do týždňa slečnu na upratovanie, čo mi s týmto "problémom" za odplatu rada pomôže. Osobne si už život v menšom neviem predstaviť - každý má svoj priestor, 2 veľké kúpeľne a najmä super veľký spoločenský priestor.
Odpovedať
@palo789 tiez by ma zaujimal ten tvoj projekt. Skusil si si tie priestory zariadit?
Odpovedať
Profilova fotka
Tan by zaujimal asi kazdeho. Chcelaby som vidiet tie rozmery jednotlivych miestnosti. @carolinka mate to velmi pekne a je pravda, ze kazdy ma rad priestor, no ja osobne by som na taku pani asi nemala a nechela by som byt otrokom domu. Ale zas to je kazdeho vec
Odpovedať
My ideme tiež stavať veľký dom okolo 280-300m2 aj s garážou....menšie to byť proste nemôže....s manželom sme to asi 100x prerátavali a naozaj nie som ochotná si sadať za stôl zo stiahnutým bruchom a na vianoce riešiť kde bude stromček a podobne....proste keď dom tak to ma býť dom kde si nezlomím palec lebo zakopnem o stôl.....keď si predstavým m2 krúti sa mi hlava ale keď si realne predstavíme nábytok bohužial keby to je menšie tak nehrozí 🙂
Odpovedať
ked si tak porovnam ze my sme aktualne v domceku 80m2 uzitkovej ... :-D :-D :-D 2dospeli 2 deti a 2 psy :-D
Odpovedať
@dorali tak z toho vyplýva akokoľvek si šťastná, tak si sa zle vydala :-D
Odpovedať
@rkorba vidis, este si ma ani nezobral ... :-D :-D :-D ale aspon ta polka domu je na mna napisana, tak dobre aspon tak :-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?