3 chaty v chatovej oblasti

Profilova fotka
Dobrý deň, kúpili sme pozemok v chatovej oblasti 1000m2 zastavanosť je 30%, ale je tam regulativ chata do 50m2. Na MÚ mi povedali, že môžeme postaviť aj 5 chát vrámci 30% zastavania, len musia mať do 50m2. Chceme postaviť 3 s tým, že ich pripojíme terasami. Len ma dosť metie rozstup....v mieste medzi chatami nebudú okná obvodová konštrukcia nehorľavá, betón zateplený minerálom . V rámci stavebného zákona som našla rozstup 7m a v husto zastavanej oblasti 4m. Pre nás by bol ideálny rozstup tie 4m a menej.
Odpovedať
Treba riešiť na stavebnom úrade. Tam budú vedieť sa vyjadriť aj k územnému plánu a regulácii. Teoreticky by vám mohli dovoliť aj radovu zástavbu?
Odpovedať
Profilova fotka
@foobar to by bolo super. Nechcú sa vyjadrovať bez projektu. Neviem aký projekt mám dať spraviť. Radová zástavba by bola sen. Zatiaľ sa vyjadrili z MU odbor územného plánovania. Kde by mi mohli poskytnúť takéto informácie? MU stavebný úrad. Okresný stavebný úrad? Asi dám spraviť štúdiu radovej zástavby a oddelených 3chát. Nech sa majú ku čomu vyjadrovať. Zas peniaze navyše.
Odpovedať
Ak ste to riešili s odd územného plánovania tak to je dobre, oni by sa, myslím, mali vedieť aj oficiálne (záväzne) vyjadriť k tzv. "investičnému zámeru". To môžte skúsiť aj vyspecifikivat že radová zástavba a pod. Stavebný úrad by potom už nemal veľmi robiť problém lebo ak je to v súlade s územným plánom a susedia sú s tým tiez OK tak nie je veľmi o čom
Odpovedať
Terasa je prístavba k hlavnej stavbe, takže ak chceš spojiť stavby terasou, tak jedine po kolaudácií (nelegálne). O tom, či je daná lokalita v "husto" zastavanej oblasti alebo nie rozhoduje stavebný úrad, takže treba kontaktovať pracovníka stavebného úradu, čo bude požadovať.
Odpovedať
@lien1 Na čo sú ti 3 chaty na pozemku? Prvé čo napadne mňa a myslím, že aj stavebný úrad, že to chceš načierno spojiť a mať z toho 1 dom o 150 m2. Nechaj spraviť aspoň štúdiu a tú daj na územné rozhodnutie alebo požiadaj o záväzné stanovisko k investičnému zámeru. Bez toho, aby videli, čo tam chceš postaviť, ti nedajú stanovisko. Inak zaujímavé je, že sa mi vôbec nezobrazuje tvoj profil. Kto si vlastne?
Odpovedať
Profilova fotka
Uz som to tu raz pisal. Neberte ro osobne. Nadavame ze ten onen moze, porusuje zakon ... A my chceme robit to iste. Preco? Teraz su moderne male domy skus ostat pri tych 50m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@wyrky kto chce porušovať zákon? Chceme mať viac chát, sme veľká rodina. Jedná chata my, jedna svokrovci a jedna moji rodičia. Terasy by boli neprestrešené bez spojenia zo základnou stavbou, len na posedenie v lete, žiadna doska, len štrk. V tej oblasti je bežné, že tam na jednom pozemku stojí viac chát. Mňa zaujímali rozostupy, lebo tiež ten pozemok nie je nekonečný. Tiež do budúcna, ak to budeme prenajímať skôr sa nám oplatí mať ich 3 nie jednu. A inak aj mne sa páčia malé stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 máte pravdu dám spraviť štúdiu a uvidí sa. Ak by som chcela 150m2 staviam stavbu do výšky to sa tam dá. Spravím jedno PP 45m2, 1.NP 45m2, 2.NP 45m2 a v podkroví nejakých 20m2 to mám 155m2 úžitkovej plochy. Len ja chcem sólo chaty, do budúcna na prenájom. Ďalej prepojiť stavby bez dverí asi ťažko. Na strane, kde susedia chaty nie sú plánované ani okná ani dvere. Terasy to majú prepájať len opticky. Štrková plocha, vyvýšené záhony, nejaký živý plot. Ďalej kúrenie.....každá chata bude mať technickú miestnosť so sólo kúrením, čo je nákladné. Tu prichádza jediná výhoda radovej zástavby. Čo sa týka radovej zástavby to by mi v tomto prípade dosť uľahčilo situáciu, stačila by jedna technická miestnosť s 3 okruhmi a jedným tepelným čerpadlom. Ďakujem za rady. Asi som to na začiatku zle napísala.
Odpovedať
To bude len hádok za pár rokov spoločne kúrenie pre 3 chaty to je za nápad a ešte keď sa ju niekto rozhodne predať
Odpovedať
Profilova fotka
@rudy5 ak by som to predávala tak len spolu. Neplánujem to deliť.....to by bola obštrukcia. Ostatná plocha je orná pôda bolo by to protizákonné to rozdeliť. Určite cca viete čo stojí tepelné čerpadlo bez dotácie x3 a výde zaujímavá suma. Za tie peniaze si viem predstaviť napr. nové auto.
Odpovedať
Na takú malú chatu zase to teplene čerpadlo není až taká hrozna položka, a záleží ako často to bude obývané aky zdroj kúrenia by bol Vhodný a zase jedným tepelným čerpadlom ťahať 3 Chaty a každé prizemie a podlažie no neviem straty na potrubí atď
Odpovedať
Profilova fotka
@lien1 prepacte. Z prveho prispevku to nebolo jasne. Pockajte po volbach mozno na stavebnom urade budu chciet odpovedat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@rudy5 to len v prípade, že bude dovolená radová zástavba. No o tom dosť pochybujem. Tak uvidíme čo mi povedia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?