140 m2 - vala alebo ok?

Pekne pozdravujem, máme pred stavbou, čakáme na stavebné povolenie a momentalne diskutujeme s roznymi expertmi alebo stavitelmi. Náš dom bude mat obytnú plochu 140 m2 a hore bude neplnohodnotné poschodie, teda len to čo sa pod strechu vzmestí, nejdeme vôbec ťahať múry a tak nám pod strechou vyjde jedna väčšia spálňa so šatníkom, väčšia pracovňa a malá kúpelňa. Dole mienime mať dve detské izby, jednu obývačku s kuchyňou, technické miestnosti, práčovňu, potravinovú komoru, kúpelňu, záchod, malý fitnes priestor a chodbu. Chcela by som sa Vás opýtať na tieto veci: 1. Mýslíte si, že 140 m2 obytnej dolnej plochy je veľa? 2. Súhlasíte s názorom, že deti by mali byť vychovávané v jednej izbe a nie každé samostatne? Akékoľvek pripomienky si rada prečítam.
Odpovedať
@kachita idem stavat 145m2 a je to uplne dostatocne z mojho pohladu. samozrejme, 300m2 by som tiez vedel zaplnit :-D :-D :-D to je na kazdom rodicovi, ako si deti vychova. ja planujem separe izbu pre kazde dieta, lebo najneskor v puberte sa tym da predist vela problemom ;-) na 145m2 som inak zmestil 5 izieb a malu pracovnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kachita hmm...všetko záleží na usporiadaní. Ja osobne som prešiel kopu domov a tak Ti poviem. V niektorích 80m2 bolo viac priestoru ako v niektorích 150 a viac m2.
Odpovedať
@poliacik321 plme suhlasim niektore male sunlepsie riesene ako velke😀 ono @kachita zalezi aj od toho teda hlavne od toho ako ma kto hlboko donvrecka
Odpovedať
Profilova fotka
deti ak su male v jednej izbe je podla mna urcite lepsia volba ... pri puberte uz samostatne izby (ak sa da) - hlavne ak maju ine pohlavia :)
Odpovedať
@kachita ked su male jednu ha hranie druhu na spanie neskor sa oddelia.
Odpovedať
Ja praveze pracujem z domu a manzel tiez, preto potrebujeme dvojpracovnu. Som zahradkar, vela zavaram, susim a mrazim, teda komora musi byt. A kedze sa venujem sportu a joge, mame aj malicky fitnes priestor. A penazi je tak akurat, skor budeme robit vela svojpomocne. Ale strasia nas, ze to je velky priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Priestor je primerany. Tak akurat ;)
Odpovedať
@kachita ako pisali predo mnou, o m2 nejde, skor o to, ako to bude funkcne rozmiestnene. my mame nejakych 240 m2 komplet vsetko s chodbami, skladmi aj kotolnou a nepride mi to velke. predtym sme byvali v 80m2 byte a tiez bol v pohode, len tych skrin bolo stale malo:-) my mame 2 dcery 4 a 6 r. a momentalne v jednej detskej spia a v druhej maju hernu. teraz im to takto vyhovuje, jednak by sa starsia v noci sama bala a takto si je istejsia, jednak maju v podstate spolocne hracky, takze by sme ich bez hadok nevedeli rozdelit do 2 izieb. ked pojde starsia do skoly, budeme postupne prerabat obe izby na samostatne, a ked budeme citit, ze nastal spravny cas, tak ich rozdelime. ja som vyrastala s mladsim bratom v jednej izbe a co by som bola za to dala, keby som mala aspon maly kutik svoj vlastny...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?