Prosim o radu, ako zapojit domovy zvonček. Mam privod od tlacitka na 230V. Zo steny kde bude umiestneny zvoncek je trojzilovy kabel (hnedy, modry, zlty). Ako ich zapojit do zariadenia, je tam pripojenie len na 2 srubky.
nahodne som dal do googla nazov, ktory si mi dal. nasiel som tam tiez stranku z navodu. Podla tejto schemy je naozaj oznacenie 230V/50Hz myslene ako napajanie kde mas L a N vodice. Trochu ma to zmiatlo. Cize v tvojom zapojeni pojde faza L(hnedy) na kontakt cez vypinac a druhy kontakt je pre vodic N (modry).
Ale posli presny typ a cislo zvonceka,lebo si odfotil len vnutro zariadenia a z toho ti tazko poradi niekto
@mgx tak ja by som svojim sedliackym rozumom to zapojil presne ako pises. Ale su tu odbornici co strasia ako katastrofalne to moze dopadnut. Nic to, asi treba skusit a uvidi sa 😁🙂
Hadam prezijem.
@lucan21 prides sem ako maly skolkar, vypytujes sa co kde zapojit, kam zapojit zelenozlty, X krat ti napisali ako to zapojiť, a ked to uz vies, sekas tu machra....preco si ten tvoj mozog nepouzil skor?
Kvoli takym ako ty, tu uz hafo ostrielanych elektrikarov prestalo prispievat a radit ludom co to vedeli ocenit, ze niekto si najde cas a zadarmo poradi...
@cukrik25 kvoli takym ako ja? Vies preco prestali tu chidit. Vela ludi sa snazi urobyt veci pokial mozu sami. Hladaju tu pomoc, a ti odbornici si povedali ze staci, nebudeme takto pomahat a dobrovolne prichadzat o nas džob.
V podstate tam vela moznost zapojenia nie je. A urobil by som to len takto. Potreboval som len nejaku istotu a vysvetlit zltozeleny. A keby si namiesto takeho prispevku napisal radsej radu... ale si jeden z tych odbornikov. Co uz.
Dakujem vsetkym co mi pomohli, hoci
takto je to niekedy tazke. Ale vazim si kazdu snahu. Velka vdaka.
@lucan21 nehnevaj sa na mna, ale ty si budes este utahovat z niekoho? a nie si schopny ani poskytnut normalne zakladne info o tom, co chces zapojit. Nikto ta tu nestrasil, ale nerozumies tomu ani trosku a budes si utahovat, ze niekto nezarobi 8 Eur.
@mgx ano mas pravdu, riesime blbosti, ale preto, ze mu chceme dobre poradit. Ja osobne s elektrikou problem nemam, on ano
@lucan21
"Vela ludi sa snazi urobyt veci pokial mozu sami. Hladaju tu pomoc, "
Tak chces to spraviť sám, alebo hľadáš pomoc? Serieš si do huby.
A urobiť je s i...
Do života ti prajem, aby ti každý ukázal prostredník, keď budeš žiadať radu. Za to, aký si arogantný.
@miselito prepac ak sa moj prispevok dotkol prave teba. Tebe a podobnym, ktori sa snazili pomoct som prave v tom istom prispevku na konci podakoval, myslel som to naozaj uprimne. Nechapem
@megdesign
"lucan21
@dedo758 to je tak narocne?"
Veď keď nieje, tak to zapoj a basta. Čo sa vypytuješ?
Do života ti prajem, aby ti každý ukázal prostredník, keď budeš žiadať radu. Za to, aký si arogantný.
Tieto vsetke slova ta vystihuju, neviem preco tu vobec reagujes, podla tvojich prispevkov od sameho zaciatku, tazko ocakavat nejaku dobru radu.
@lucan21 😄
Ja rád poradím. Ale človeku, čo sa nehrá na majstra sveta. Najskôr sa pýtaš, ako to zapojiť, lebo nevieš o tom ani makové a keď ti niekto povie, že to záleží, ako je zapojený opačný koniec kábla, tak sa čuduješ ako Mara cicke, že či je to tak zložité.
Veď keď to nieje podľa teba tak zložité, tak zober jokar, skrutkovač a zapájaj...
@megdesign co je zle na mojej otazke " ci je to tak zlozite" urazil som ta nou? Tak prepac.
Nemusis sa ospravedlnovat, tvoje prispevky hovoria za vsetko. Uplne z nich citit ako chces radit.
@megdesign A ozaj neviem o com tu tocis,
Najlepsie ta vystihol mgx:
chlapci, riesite tu hluposti. 99.9% 230V zvoncekov ma 2 svorky - vacsinou zamenitelne N a L. Ak na ne privediete N a L, zvoni. Vypinacom vonku vacsinou prerusujete fazu, ale funguje to rovnako aj ked prerusujete N vodic.
Tak o com? Edte ze su aj rozumny ludia.
Koncim, mier vsetkym 🙂