Zvláštna prípojka na pozemku, neviete čo to je ?

Profilova fotka
Na pozemku pri dome ktorý je na predaj, je pri chodníku taká oranžová plastová rura v chráničke, zakončená uzáverom. Voda je v šachte pod zemou, vedla toho je plynová pripojka, kanalizacia je v rúre, čo to teda je ? Vedlajší pozemok na ktorom sú rovnaké siete ako na tomto tú rúru dovedenú nemá. Ale zase pozemok oproti ktorý je obecný, je tam len trávnik, má vývod tejto oranžovej rúry tiež. Môže to byť napr. nejaký verejný hydrant alebo niečo také a je to zhodou okolnosti vyvedené na hranici tohto sukromneho pozemku ? Majitel pozemku netuší čo to je.
Odpovedať
Profilova fotka
@miika Ahoj, podľa všetkého by sa malo jednať o optický kábel pe TV a internet. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 asi nie, lebo ked sme to odšrobovali, bola tu prazdna oranžová rúrka, v ktorej nič nebolo. Okrem toho ak by to bola optika, nemala by byť aj na vedľajšom pozemku? a načo by bola optika na pozemku s travou na ktorom nič stavať obec nebude ? skôr som mala pocit , že na tom obecnom pozemku bol akokeby vodovodny uzaver, taky špecialny, preto som si tipla hydrant.
Odpovedať
Podla mna to bude do domu, kde si mozes priviest kable, napr. zo zvoncena na brane pri chodniku, ci videovratnika a podobne. Proste predpriprava, sikovna vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 ale ta oranžová trubka nekončí nikde v dome, ak ňou mám priviesť káble, asi by mala ísť až do domu... ale skúsim ešte pohľadať či to fakt niekde pri dome nie je, zaujímavý tip, len potom nechápem rovnakú oranžovú prípojku na tom obecnom pozemku kde je len tráva a neplánuje sa tam výstavba
Odpovedať
@miika spytaj sa suseda ci to maju na pozenku, predpokladam ze to ma tiez, moze to byt predpriprava na dake telekomunikacne rozvody, mozno tam budu natlacat kable.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell vedlajsi pozemok tu oranzovu ruru nema vyvedenú, pozemok je prazdny, ešte na nom nič nestojí a tie vedlajsie domy majú už ploty a nikde take niečo nevidim, ale spýtam sa či to mali tiež...
Odpovedať
Profilova fotka
takto sa riesia opticke kable. Byva to prazdna rurka, samotny kabel tam vlozia ked to objednate. Ale komu to patri...? T-Com, Orange, Swan,...? Na stavebnom urade by mali vediet, co to tam je.
Odpovedať
@miika nevidis lebo uz ju mamu zakopanu ;-) skus si teraz mozno na telekom stranke pozriet ci je v tvojej lokalite dostupna optika...
Odpovedať
Profilova fotka
@miika Tiež máme podobné HDPE trubky na pozemku a je to predpríprava pre optiku, samotné vlakno sa tam nasunie až po objednaní služby, aký priemer má ta oranžová trubka? Hydrant sme riešili a tušim bola v projekte čierna rúra s modrým pásom, priemer si nepämatám
Odpovedať
mame podobne. myslim ze to je predpriprava na verejne osvetlenie
Odpovedať
@miika ak je ta zelezna rura napravo privod plynu, tak toto je rura pre plyn veduca z plynomeru do domu. Je v dome plynovy kotol? Je zapojeny?
Odpovedať
Profilova fotka
Asi to bude plyn . Plynová hadice by mala sperovať ku domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@miika Mala by to byť príprava na optický kábel, ktorý tam potom pod tlakom "nafúkajú". Z týchto viditeľných miest potom budú ťahať optiku k jednotlivým klientom. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @instalater ta zelezna rura je privod plynu a ta oranzova rura v chranicke je vedla toho , plyn v dome sa tvari ze je uz natahany, je uz pripojka v kotolni, aj v kuchyni, ale realne kotol este nahodeny nie je a nefunguje (majitelia sa boja ze im niekto tu stavbu vykradne, tak kurenie este nedokoncili). Ale preco potom vedlajsi pozemok, ktory ma rovnaku kovovu ruru , pripojku na plyn, tam ziadnu takuto oranzovu hadicu nema ? Rovnako, preco ten vedlajsi pozemok nema pripojku na datove siete ? Jedine ze by pred ich pozemkom boli nejake tie body odkial to budu tahat ostatnym, ale nevyzera to tak...chodnik, cesta je hotové, uz si kazdy robi len plotik pred domom...
Odpovedať
Profilova fotka
@coconr verejne osvetlenie uz na ulici je, jedna lampa je na hranici tohto pozemku a druha je az na urovni vedlajsieho pozemku.
Odpovedať
@miika Elektromer vidim pri druhom rohu pozemku, toto bude rura, ktora sa zapoji do plynomeru, ked vas pripoja plynari, alebo uz mate niekde inde plynomer?
Odpovedať
Profilova fotka
@miika Možno to pochopíte z albumu. http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
@miika tu plynovu ruru som si nevsimol, sak je to vedla nej je to urcite plyn do domu ako pisu
Odpovedať
@miika Slnečnica začína na písmeno S. Aj SPP začína na písmeno S. Obidve obsahujú žltú farbu. Slovo Žltá je zo 4 písmen. Aj slovo PLYN sa zkladá zo štyroch písmen. Je to PLYN.
Odpovedať
@stastnyjim nahoda? iluminati!
Odpovedať
Profilova fotka
@instalater na tvojich obrazkoch vidim nejaku kovovu trubku ktora je potiahnuta zltym plastom, toto je čisto plastová trubka. Ked budem na pozemku urobim detailnejsi zaber.
Odpovedať
@miika na tych jeho fotkach nie je poplastovana kovova trubka - tiez je to plastova hadica, len je do nej na konci zasunuty bronzovy natrubok kvoli lisovaniu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan aha, tak uz tomu rozumiem, ak je to len niečo vsunute na konci , tak to dáva zmysel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?