Caute,
pls, na pozemok mi natiahli elektrinu, osadili skrinku a teraz som dostal od ZSE distribucia oznamenie, ze si mam do 60 dni vybrat dodavatela eletriny. Co presne to znamena? Musim termin dodrzat? Chcem zacat stavat niekedy na jar, treba to nahanat? Minimalne 2-3 mesiace mi tam elektrinu este netreba, predpokladam, ze ak si vyberieme dodavatela,zacnu chodit mesacne faktury. Ako presne to je? Koho by ste volili?
@xywy V podstate to znamena ze si mas vybrat dodavatela elektriny a uzavriet s nim zmluvu. Vyries si to teraz, daj si DD1 ako sadzbu a zacni platit mesacne trebars 5 eur ako ti radi @catscan . Vysku preddavkov si mozes neskor zmenit a ver mi ze ked zacnes robit na dome, spotreba pojde rapidne hore. Ja byt tebou, dam si radsej vyssie preddavky teraz nech mas vankus neskor. Radsej mat preplatok ako nedoplatok uprostred prac na dome. Ak ti pripada zaplatit 20 eur mesacne dopredu vela, tak sa ani do stavby domu nepustaj... Po dvoch mesiacoch si hodis maslu ;) (to myslim obrazne) ked zistis s kolkymi vydavkami si neratal.....:D
Som v uplne rovnakej situacii ,ale cakam nech sa trh ustabilizuje a po 1.1. idem podpisat zmluvu s dodavatelom.
Jedine v com ma ZSE limitovalo bolo zaplatit do 2 mesiacov pripojovaci poplatok, ale o tomto druhom termine som nepocul a nikto ma ani nevyzval.
@catscan poslem ti ucet kludne mi tam mozes posielat 5€ mesacne 8-) , ak to nie je problem.. @xywy urcite nema problem v 5tich eurach mesacne ale v principe, preco platit ked elektriku teraz nebude potrebovat
my platime preddavky 10 eur mesacne cca od januara...stavat sme zacali v juni, mali sme teda preplatok a oni nam znizili preddavky na 4 eura mesacne...ale manzel to nechal na tych 10, ze ked sa uz pracuje tak aby sme potom nedoplacali vela
@richard71 Pri rozpocte na dom, aky som mal, som si aj ja 5€/mes. nasiel, inak by som sa do stavby nepustil. Ja tu ale vidim druhu stranku veci - otazka neznie, naco platit, ked elektriku nepotrebujem (aj tak blbost, preplatok vratia), ale naco sa robila pripojka, ked elektriku nebolo treba? A - ak uz aj pripojka bola, tak naco sa urgovali elektrarne k pripojeniu na siet a zalozeniu elektromera? Nemohlo to pockat 2-3 mesiace? ;-)
@catscan jo len fixnu ciastku poplatku ti nikto nevrati..iba spotrebovanu el. .... to znamena ze ked budes mat elektromer osadeny rok a nic neodoberies aj tak platis sa istic... ;-) @xywy nepisal zeby urgoval elekrarne koli osadeniu elektromera...
@richard71 Akoze neurgoval? Ved im musel poslat reviznu od pripojky, a ziadost o dopojenie. Sami od seba nepridu..... aj ja som zaplati pripojovaci poplatok v aprili a doteraz nemam ani osadenu skrinku na pozemku, nieto este pretlak popod cestu. Naco, ked mi zatial elektrinu netreba. Ak bude treba, prichystam pripojku a potom budem volat ZSE-D na dopojenie pripojky....
@richard71 tak ale ked raz posels ziadost o pripojenie, tak sa naozaj da ocakavat (aj na SK :) ), ze ta pridu zapojit :). V principe na to maju 30 dni ak si dobre pamatam.
u nas ZS distr. pripaja realne do 1 max. 2 tyzdnov. Maju na to 30 dni, ale pre nich su to peniaze,tak sa ponahlaju.
Ak tam maju termin 60 dni, tak by som povedal, ze ako monopol to oni budu vyzadovat. Predpokladam, ze ak by si presvyhol termin, tak sa cely proces zacne odznovu. Myslim poplatok a tak...
@catscan@adius@richard71 Caute pani. Urgovat som nic neurgoval, o 5E mi nejde, skor o princip. Preco by som niekoho mal sponzorovat ... Situacia sa ma tak, ze kupujem pozemok, ktory nemal siete. Dohoda s predavajucim je, ze dotiahne komplet siete na pozemok, co sa deje. Podpisal zmluvu o pripojeni so ZSE-D, inak nechceli dat technicke podmienky napojenia. Nasledne sa osadila skrinka, zapojil stlp .. a prisla vyzva do 60 dni si vybrat dodavatela. Tak sa pytam. Stavat chcem zacat z jari, cize casovo ma to zas az tak netrapi
@majkoj aj na SK na Teba prdia. 62 dni sa nic nedialo, nereagovali na urgencie (potrebovali sme tie technicke podmienky pripojenia), az som sa nasral a zavolal riaditela
@rkorba na ake ustabilizovanie trhu po 1.1.?