Zmena sústavy TN-C na TN-S

Zobraz úvodný príspevok
Zdravím všetkých, ktorá z priložených schém zapojenia zmeny sústavy TN-C na TN-S je správna, prípadne výhodnejšia? Istič pred prúdovým chräničom, alebo istič za orúdovým chráničom, alebo je to jedno? Ja osobne by som sa priklonil k alternatíve istič pred prúdovým chráničom. Ďakujem vopred za odpovede.
Odpovedať
1
2

Odpoveď na príspevok od minoo:

A je v norme definovane, ze bod rozdelenia musi b…
@minoo Myslím, že nedefinuje. Dokonca aj jeho uzemnenie je definované iba slovíčkom že "môže" ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@minoo Myslím, že nedefinuje. Dokonca aj jeho uze…
@petersd ja som vzdy daval maly zeleny mostik na listu, ale teraz mi dedo vnukol ideu, ze ci vobec treba a ci to v malych skrinkach nemozno fuknut na velku pe listu a iba ju onalepkovat...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.

@minoo áno je. Pán odborník to dokonca na svetelektro nakreslil správne. Len tu trepe bludy....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@minoo áno je. Pán odborník to dokonca na svetele…
@paracetamol123 nemam normy, mohol by si mi pls tu cast odcitovat, alebo aspon zhruba napisat, ako to definuju, ze bod rozdelenia musi byt samostatna svorkovnica? Dik
Odpovedať

@minoo áno je. Pán odborník to dokonca na svetele…
@paracetamol123 vsak ten kde je prudovy chranic je to iste ako na zaciatku a on napisal ze ako sa to robi. Naozaj neviem ani ja ktora norma hovori ze musim pred chranicom urobit este jednu PE zbernu a ta druha N zbera je za chranicom pricom dotazovatel ma za chranicom priamo vyvod. Preco by tam mal dat N znernu ked ma jeden vyvod???
Odpovedať

@paracetamol123 nemam normy, mohol by si mi pls t…
@minoo keď nemáš normy, tak si kúp prístup a študuj.
Odpovedať

@minoo keď nemáš normy, tak si kúp prístup a štud…
@paracetamol123 nemusis sa hambit povedat, ze nevies...
Odpovedať

@paracetamol123 nemusis sa hambit povedat, ze nev…
@minoo nemusím.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom. @paracetamol123 vidím že stále tomu nerozumieš. Nechytaj sa elektriky a nekomentuj ju.
Odpovedať
Profilova fotka

@paracetamol123 nemusis sa hambit povedat, ze nev…
@minoo on si to neprizná. Ináč by musel priznať, že je len laik, čo do elektriky len fušuje.
Odpovedať
Profilova fotka

@minoo keď je nutné, dávajú sa tam mostíky PEN, PE a N. Ale ako je vidno tu, mostíky PE a N nie sú potrebné, keďže je tam len jeden, respektíve dva za sebou prístroje a jeden vývod.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom. @paracetamol123 no mne je to zretelne a jasne aj z uplne prveho obrazka. Daj clanok normy ktora nariaduje ze to musi byt fyzicka zbernica. Ked pri instalacii vsetko pooznacujem tak je vsetko OK. Vo vela stavbach je privod do domu uzemneny na HUS a z PEN zberne idu vystupy priamo na chranic a za chranicom su jednotive N znernice pre prislusny chranic. Ked si myslis ze to je zle a v rozpore s normou tak daj konkretnu referenciu. Ale konkretnu a nie nejaku vedu ze to musi byt zretelne. Lebo to je vagna definicia, pre mna to zretelne je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@paracetamol123 no mne je to zretelne a jasne aj …
@neutrino furt nechápeš, že ja ti nebudem nič dávať?
Odpovedať
Článok sa načítava...

@neutrino furt nechápeš, že ja ti nebudem nič dáv…
@paracetamol123 ok nedavaj ;)
Odpovedať

@neutrino furt nechápeš, že ja ti nebudem nič dáv…
@paracetamol123 Chlape, Ty naozaj vieš diskutovať ... len čo je pravda. Neviem, na čo potom chodíš na diskusné fóra, kde ich sociálnym poslaním je aj navzájom si pomôcť, vydiskutovať, poučiť sa... Liečiť vlastné ego sa dá aj inde...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@paracetamol123 Chlape, Ty naozaj vieš diskutovať…
@petersd že?
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom. @paracetamol123 aspoň sa viem správať a neskrývam za anonymitu internetu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merak:

@paracetamol123 aspoň sa viem správať a neskrývam…
@merak to ti kvitujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?