Odpoveď na príspevok od arcticcode:
V prvom rade nedavaj 3f prudovy chranič. Ja som z… @arcticcode Rozhodne nie, to je len schéma z internetu. Ja 3f rozvod ani nemám. Ale ďakujem za oprpomienku.Odpoveď na príspevok od chinatech:
Zdravím všetkých, ktorá z priložených schém zapoj… @chinatech Keď dáš najskôr chránič,môžeš zaň pripojiť aj viac ističov.Odpoveď na príspevok od chinatech:
Zdravím všetkých, ktorá z priložených schém zapoj… @chinatech ak idete takto zapájať iba jeden okruh, tak môžete použiť kombinovaný prúdový chránič s nadprúdovou ochranou. Ak plánujete zapojiť na to RCD viacero ističov, tak ističe za RCD.Odpoveď na príspevok od merak:
@chinatech ak idete takto zapájať iba jeden okruh… @merak Ďakujem. Budú tam zapojené len dve vonkajšie zásuvky.Odpoveď na príspevok od merak:
@chinatech ak idete takto zapájať iba jeden okruh… @merak Ďakujem.Dobrý nápad s tým kombinovaným prúdovým chráničom, lebo tam budú zapojené len dve vonkajšie zásuvkyOdpoveď na príspevok od chinatech:
@merak Ďakujem.Dobrý nápad s tým kombinovaným prú… @chinatech pri tých kombi RCD si dávajte pozor aby ste si kúpili vhodné RCD. Nie všetky, ktoré sa u nás predávajú sa aj môžu inštalovať a používať. P. S. : ten prívodný TN-C kábel je už natiahnutý alebo ho budete ešte len ťahať?Odpoveď na príspevok od merak:
@chinatech pri tých kombi RCD si dávajte pozor ab… @merak TN-C kábel je natiahnutý do poistkovej skrine s elektromerom (schválne píšem poistkovej, lebo sa jedná o starý dom kde sú ešte poistky) TN-S obvod chcem doplniť kvôli tomu, že chcem v tej poistkovej skrini mať namontované dve zásuvky, do ktorých budem zapájať predlźovačky v prípade ze budem používať na záhrade nejaké elektrické ručné náradie. Hlavná poistka je 25A(podľa zmluvy s distribúciou) a mal som v pláne pouźiť za 25A hlavnou poistkou20A prúdový chránič, za ním 16A istič na tie dve zásuvky. Ale ako ste poradili, tak za 25A hlavnou poistkou zapojím 16A kombinovaný chránič a malo by to byť v poriadku. Uvažujem správne?Odpoveď na príspevok od chinatech:
Zdravím všetkých, ktorá z priložených schém zapoj… @chinatech ani jedna.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@chinatech ani jedna. @paracetamol123 dôvod?Odpoveď na príspevok od chinatech:
@merak TN-C kábel je natiahnutý do poistkovej skr… @chinatech pokiaľ máte ako nadredý istiaci prvok poistku 25A a plánujete tam dať smostatné RCD, tak to RCD musí mať minimálnu hodnotu 32A. Ak použijete kombinované RCD s nadprúdovou ochranou, tak áno, na zásuvky 16A. Potom ešte treba uvažovať aj s charakterom záťaže a podľa toho navrhnúť vhodné RCD.Odpoveď na príspevok od chinatech:
Zdravím všetkých, ktorá z priložených schém zapoj… @chinatech toto zapojenie je naozaj zlé a nebezpečné a nie je ani v súlade s normami. Takto to nikdy nikde nezapájajte.Odpoveď na príspevok od merak:
@chinatech toto zapojenie je naozaj zlé a nebezpe… @merak ak je chranic funkcny, tak to je praveze velmi bezpecne, lebo ked tam nieco zapoji, tak mu ho hned zhodi 😉Odpoveď na príspevok od minoo:
@merak ak je chranic funkcny, tak to je praveze v… @minoo pojkiaľ nemá zlepený kontakt na fázeOdpoveď na príspevok od merak:
@paracetamol123 dôvod? @merak ako človek, čo má par24, by si mal vedieť. Veď na svetelekto si boss....Odpoveď na príspevok od merak:
@minoo pojkiaľ nemá zlepený kontakt na fáze @merak ešte tuším aj pán admin....Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@merak ako človek, čo má par24, by si mal vedieť.… @paracetamol123 tak teda sa aj dozvieme, čo je zlé na tom zapojení? Ten ľavý viem, to som aj okomentoval. Ale ten pravý čo je na ňom zlé? Okrem toho, že zle popísal PEN zbernicu? Že ju nazval PE a nie PEN.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@merak ešte tuším aj pán admin.... @paracetamol123 tušíš zle. Admin nie som, iba moderátor.Odpoveď na príspevok od jan123456789:
Podla mna chýba na oboch fotkách uzemnenie bodu r… @jan123456789 nechýba. Nie je nutnosťou, respektíve povinnosťou.Odpoveď na príspevok od jan123456789:
Podla mna chýba na oboch fotkách uzemnenie bodu r… @jan123456789 STN 33 2000-4-41:2019 národná príloha N4.Odpoveď na príspevok od neutrino:
ja si myslim ze v tomto priklade je bod rozdeleni… @neutrino bod rozdelenia má byť zrejmý. Na oboch schémach tazatela nieje. To, čo si "myslíš", je irelevantné.Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@neutrino bod rozdelenia má byť zrejmý. Na oboch … @paracetamol123 odporúčam navštíviť očného lekára. Bod rozdelenia je tá PEN zberňa.