Odpoveď na príspevok od starysomar:
Na 25A. Na obrázku sú 32A @starysomar ano, ale su to identicke, tzn. Béčkové? Tipujem B3x25 10kA ??? Neviem, preto sa pytamOdpoveď na príspevok od angel1:
@starysomar ano, ale su to identicke, tzn. Béčkov… @angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat. Pismenko pred prudovou hodnotou je charakteristika, tzn. B32 je charakteristika "B" a hodnota 32 A. Hodnota v ramceku je skratovy prud a teda schneider ma tam 10000 tzn. 10kA a shrack 6000 tzn 6kA...Odpoveď na príspevok od minoo:
@angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat.… @minoo dakujem. Takze nove objednam B25 a 10kA . Akurat, ze jeden uz mam doma, ten som kupil uz davnejsie ale je 15kA. TO asi nevadi, ze? Druhy dokupim 10kAOdpoveď na príspevok od aldron:
Predpokladám, že tam je FVE, tak oba B25. 6kA na … @aldron dam 10kA. Ale ako pisem, ten jeden, ktory som uz kupil je 15kA. Takze budu 10 a 15. Ja som z toho jelen, neviem ci to ma nejaky vplyv alebo nie....ked je silnejsiOdpoveď na príspevok od angel1:
@aldron dam 10kA. Ale ako pisem, ten jeden, ktory… @angel1 Je to v pohode. Čím viac kA tým lepšie, len aj cena bude nepatrne vyššia. Tá hodnota určuje, aký veľký skratový prúd dokáže istič prerušiť/vypnúť.Odpoveď na príspevok od aldron:
@angel1 Je to v pohode. Čím viac kA tým lepšie, l… @aldron a vobec, naco su tam dva?Odpoveď na príspevok od aldron:
Pokiaľ maš FVE, tak kvôli tomu, aby sa napríklad … @aldron pred elektromerom istič, za elektromerom stačí už iba vypínač.Odpoveď na príspevok od minoo:
@angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat.… @minoo nebuď sprostý... Laik sa pýta...Odpoveď na príspevok od angel1:
Zdravim, je tu nejaky elektrikar? Prosim o radu..… @angel1 odfoť celý RE zvnútra.Odpoveď na príspevok od angel1:
Zdravim, je tu nejaky elektrikar? Prosim o radu..… @angel1 prečo by si to znižoval? Koľko ti to urubi rozdiel v ročnej platbe?Odpoveď na príspevok od merak:
@aldron pred elektromerom istič, za elektromerom … @merak Stačilo napísať, že vývodový istič môže ostať 32A a tým pádom už netreba nič kupovať.Odpoveď na príspevok od angel1:
Zdravim, je tu nejaky elektrikar? Prosim o radu..… @angel1 ja by som ten istič označený ako hlavný vypínač nemenil (ak je za elmerom) - max. nevybaví, ale to ani nie je úloha hlavného vypínača. Distribúciu zaujíma iba hlavný istič (pred elmerom) a ten musí mať B charakteristika a v tvojom prípade 3f 25A. (majú to explicitne uvedené na webe). Apropos, neviem ako si manuálne zručný a pochopiteľne na vlastnú zodpovednosť, ale výmena hl. ističa nie je brutálne náročná záležitosť - de facto 6 šróbov a vodičov..Odpoveď na príspevok od paracetamol123:
@minoo nebuď sprostý... Laik sa pýta... @paracetamol123 nechapem ako to myslis...Odpoveď na príspevok od minoo:
@paracetamol123 nechapem ako to myslis... @minoo tak ako je to napísané.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@angel1 ja by som ten istič označený ako hlavný v… @gadefox najmä ak je to niekde na rodinnom dome a bude mať prívodné vodiče stále pod napätím, lebo sa nedostane k poistkám na stĺpe :) pre potenciálneho laika práca ako vyšitáOdpoveď na príspevok od merak:
@gadefox najmä ak je to niekde na rodinnom dome a… @merak Aj keby sa dostal, de jure tam nemá čo hľadať... V poslednej dobe si všímam, že vyťahovať nožovky zo spodkov na rebriku na stĺpe sikovkami je asi nový národný šport. Aj tak musí nahlásiť odplombovanie... To si rovno môže vyžiadať výjazd človeka z distribučky a on mi tie nožovky vyberie na tú chvíľu a rovno osadí plombu. Neviem ako kde, v SSD za 50€.Odpoveď na príspevok od merak:
@gadefox a ty si laik? @merak ..áno laik hlavne psychológ..😀Odpoveď na príspevok od mgx:
@merak samozrejme ze je. Nevidis to z otazok, kto… Džízs, nejaký čas tu bol pokoj a už zase začína hejt.. @mgxPekný môj, vyštudoval som FEIku..nema ziadne ani elektrotechnicke ani stavebne vzdelanie