Zmena kapacity z 3x32 na 3x25

Zdravim, je tu nejaky elektrikar? Prosim o radu.....dal som si ziadost o znizenie kapacity hlavneho istica z 3x32 na 3x25. Elektrikar, ktory to mal urobit nechodi a tak idem hladat ineho. Prvy, ktoreho som sa pytal povedal, ze mam si pripravit istice, ze ak bude mat cas, sa zastavi. Prosim, ake istice mam kupit (parametre)? Su tam dva. Dakujem
Odpovedať
Na 25A. Na obrázku sú 32A
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od starysomar:

Na 25A. Na obrázku sú 32A
@starysomar ano, ale su to identicke, tzn. Béčkové? Tipujem B3x25 10kA ??? Neviem, preto sa pytam
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od angel1:

@starysomar ano, ale su to identicke, tzn. Béčkov…
@angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat. Pismenko pred prudovou hodnotou je charakteristika, tzn. B32 je charakteristika "B" a hodnota 32 A. Hodnota v ramceku je skratovy prud a teda schneider ma tam 10000 tzn. 10kA a shrack 6000 tzn 6kA...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od minoo:

@angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat.…
@minoo dakujem. Takze nove objednam B25 a 10kA . Akurat, ze jeden uz mam doma, ten som kupil uz davnejsie ale je 15kA. TO asi nevadi, ze? Druhy dokupim 10kA
Odpovedať
Profilova fotka
Predpokladám, že tam je FVE, tak oba B25. 6kA na dome by mali stačiť, ale ja by som dal radšej 10kA.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od aldron:

Predpokladám, že tam je FVE, tak oba B25. 6kA na …
@aldron dam 10kA. Ale ako pisem, ten jeden, ktory som uz kupil je 15kA. Takze budu 10 a 15. Ja som z toho jelen, neviem ci to ma nejaky vplyv alebo nie....ked je silnejsi
Odpovedať
Profilova fotka

@aldron dam 10kA. Ale ako pisem, ten jeden, ktory…
@angel1 Je to v pohode. Čím viac kA tým lepšie, len aj cena bude nepatrne vyššia. Tá hodnota určuje, aký veľký skratový prúd dokáže istič prerušiť/vypnúť.
Odpovedať

@angel1 Je to v pohode. Čím viac kA tým lepšie, l…
@aldron a vobec, naco su tam dva?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ maš FVE, tak kvôli tomu, aby sa napríklad pri výmene elektromera kvôli bezpečnosti dal odpojiť nielen od siete, ale aj od FVE. Jeden je pred elektromerom a druhý(vývodový) za ním smerom k domu.
Odpovedať
super chalani, pomohli ste mi. Dakujem 🤝🙇‍♂️
Odpovedať
Profilova fotka

Pokiaľ maš FVE, tak kvôli tomu, aby sa napríklad …
@aldron pred elektromerom istič, za elektromerom stačí už iba vypínač.
Odpovedať

@angel1 nemusis tipovat, da sa to lahko precitat.…
@minoo nebuď sprostý... Laik sa pýta...
Odpovedať

Zdravim, je tu nejaky elektrikar? Prosim o radu..…
@angel1 odfoť celý RE zvnútra.
Odpovedať

@angel1 prečo by si to znižoval? Koľko ti to urubi rozdiel v ročnej platbe?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od merak:

@aldron pred elektromerom istič, za elektromerom …
@merak Stačilo napísať, že vývodový istič môže ostať 32A a tým pádom už netreba nič kupovať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@angel1 ja by som ten istič označený ako hlavný vypínač nemenil (ak je za elmerom) - max. nevybaví, ale to ani nie je úloha hlavného vypínača. Distribúciu zaujíma iba hlavný istič (pred elmerom) a ten musí mať B charakteristika a v tvojom prípade 3f 25A. (majú to explicitne uvedené na webe). Apropos, neviem ako si manuálne zručný a pochopiteľne na vlastnú zodpovednosť, ale výmena hl. ističa nie je brutálne náročná záležitosť - de facto 6 šróbov a vodičov..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@minoo nebuď sprostý... Laik sa pýta...
@paracetamol123 nechapem ako to myslis...
Odpovedať
1. "ziadost o znizenie kapacity hlavneho istica" 2. Je PRED elektromerom.
Odpovedať

@paracetamol123 nechapem ako to myslis...
@minoo tak ako je to napísané.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@angel1 ja by som ten istič označený ako hlavný v…
@gadefox najmä ak je to niekde na rodinnom dome a bude mať prívodné vodiče stále pod napätím, lebo sa nedostane k poistkám na stĺpe :) pre potenciálneho laika práca ako vyšitá
Odpovedať

@gadefox najmä ak je to niekde na rodinnom dome a…
@merak Aj keby sa dostal, de jure tam nemá čo hľadať... V poslednej dobe si všímam, že vyťahovať nožovky zo spodkov na rebriku na stĺpe sikovkami je asi nový národný šport. Aj tak musí nahlásiť odplombovanie... To si rovno môže vyžiadať výjazd človeka z distribučky a on mi tie nožovky vyberie na tú chvíľu a rovno osadí plombu. Neviem ako kde, v SSD za 50€.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix gadefox je laik, preto tara o veciach o ktorych nema ani ponatia. Ja papiere mam, do 1000V aj vo vybusnom prostredi, ale vytahovat nozovky v krabici, ktora mi nepatri by som si nedovolil. Otazka je, kedy prvy laik pri tomto zdochne a kedy sa zacne patrat, odkial a kde na tento napad prisiel.... a to bude ticho....
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom. @gadefox a ty si laik?
Odpovedať
Profilova fotka
@merak samozrejme ze je. Nevidis to z otazok, ktore sa tu pyta? Ak by sa to pytal clovek s odbornou sposobilostou, asi by som napisal ze nech ju vrati.... nema ziadne ani elektrotechnicke ani stavebne vzdelanie.... ale to je dnesny svet, vyjadrujem sa k veciam ktorym nerozumiem. nemam mu to za zle, to je riziko internetoveho fora ze mi radi clovek, ktory nema ziadne vzdelanie ani zodpovednost v odbore. problem je na strane prijimatelov "riesenia".
Odpovedať

@gadefox a ty si laik?
@merak ..áno laik hlavne psychológ..😀
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

@merak samozrejme ze je. Nevidis to z otazok, kto…
Džízs, nejaký čas tu bol pokoj a už zase začína hejt.. @mgx

nema ziadne ani elektrotechnicke ani stavebne vzdelanie

Pekný môj, vyštudoval som FEIku..

Odpovedať
Profilova fotka
@gadefox to ze si vystudoval FEI neznamena, ze mas paragraf 21,22 alebo 23. lebo nemas. Na FEIKE si kludne mohol vystudovat odbor aplikovana informatika, ale to s 230V a vyssie nema nic. Ak máš paragraf, nahraj ho. Ja mám paragraf od roku 1995 od SPP aj pre plynoslužobne a výbušné prostredie...a to je presne 30 rokov... nejde o hejt, ide o to, že si laik a a vyjadruješ sa k veciam, ktorým nerozumieš (aj ked si myslis ze ano).
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?