Zdeformovaná plastová vodovodná šachta

Profilova fotka
prosím o pomoc, názor.. bývame tri roky, takže prípojky sú urobené cca pred štyrmi rokmi. pôda je ťažká ílovitá a takto vyzerá naša plastová vodovodná šachta. (áno, určite by sme dávali už betónovú). Nejaký tip ako si s tým poradiť? Rozmýšľame nad tým, že obkopať a dookola vybetónovať..alebo úplne dať novú? :-( Stretli sa už s týmto problémom?
Odpovedať
@visnicka01 to je nejaka atrapa plastovej sachty z mercury marketu?
Odpovedať
@visnicka01 Preboha, bolo to vyrobené z PET fliaš alebo čo???...Kde ste to kupovali-reklamovať, hoci viem že asi neuspejete ale za pokus to stojí... Potom už len obkopať a vybetónovať alebo výmena za PVC kvalitnejšiu.. :-)
Odpovedať
My mame plastovu sachtu od BOCR https://www.bocr.cz/inpage/vodomerne/, konkretne SB VR 1100, tiez mame ilovitu podu, a dokonca nad nou aj jazdime autami. Tato vasa je skor ako PET flasa, fakt ako nejaka atrapa :-).
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nekupovali sme ju sami, dodala nam ju firma, ktora realizovala pripojky :(
Odpovedať
@visnicka01 Tak ak ju poznáš a máš na ňu kontakt tak by som to riešil s ňou-reklamácia...Predsa nie je možné, aby šachta bola zdeformovaná po 4.rokoch..Vyzerá to tak, ako keby tá šachta bola umiestnená v Emirátoch..Nechápem ako sa tak mohla zdeformovať..len nekvalitný materiál..takže tá firma čo to montovala nech sas príde pozrieť na šachtu..Keď bola zaplatená /myslím si že si neplatila falošnými eurami/ tak si myslím že je to na zodpovednosti firmy čo to montovala.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Vydute dno ak je spodna voda by som chapal, ale toto ? Najrozumnejsie by to bolo vymenit. Druha, cisto teoreticka moznost je to obkopat, napustit vodou a dufat, ze sa to trochu vyrovna a potom to obetonovat. Mam ale obavy ze na to bude nesoro, kedze viditelne to uz niekde bude prasknute, kedze je tam voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@visnicka01 riesil by som to cim skorej, aby vam nahodou pri dalsej deformacii neprerezlo privodnu hadicu, znicilo vodomer...potahovacky s vodarnami, ktore vam este mozu naparit pokutu za cierny odber
Odpovedať
Profilova fotka
@visnicka01 kopať treba pri každej variante, záruka podľa druhu zmluvy môže byť 5 rokov, reklamovať, ak neuspejete , obkopať, zdnu roztlačiť zdvihákom, zvonku obložiť tvárnicami a znovu zasypať, Je to pravdepodobne zaplavované, keď to bude chránené obmurovkou, bude to pracovať, ale vráti sa to späť. Vodovodná šachta nemá byť vodonepriepustná, treba umožniť odtok do výkopu.
Odpovedať
@jan45 BVS podmienky: "VŠ má byť v teréne osadená tak, aby sa zabránilo vnikaniu nečistôt a vôd z  povrchového odtoku do jej vnútorného priestoru, má byť vodotesná a s možnosťou odvodnenia, vetrateľná a bezpečne prístupná; odvodnenie nesmie byť napojené na KP."
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan "má byť vodotesná a s možnosťou odvodnenia" tak čo má byť ?ak voda niekam môže odtiecť zákonite môže odtiaľ aj pritiecť.
Odpovedať
@jan45 aj vana v kupelni ma moznost odvodnenia a nebolo by odveci, keby bola vodotesna :) Ale neviem co si pod tym odvodnenim BVS predstavuju, ale ja som musel mat vodotesnu sachtu aby ma pripojili.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan podmienky píšu ľudia z kancelárie alebo právnici, realita je aj tak odlišná. Len príklad: keď robím koreňovú čov, ktorá musí byť vodotesná (má možnosť odtoku) potrebujem zápis o skúške vodotesnosti. Požadujú to aj BVS pri montáži vodomeru? prechádza ich potrubie cez stenu upchávkovou alebo inou vodotesnou prestupovou konštrukciou? asi nie, takže tá požiadavka je formálna. A chcel vy som vidieť výmenu v šachte kde odíde tesnenie a voda zostáva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jan45 dakujem za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?