Ahojte,
máme rozbehnuté projektovanie RD - bungalow montovaný na kľúč. Ide o to že v základe v projekte je kúrenie elektrické podlahové (už v cene - položka cca. 3500e) v celom dome.
Prípojka plynu najbližšia je cca. 80m od objektu - nutnosť zriadiť prípojku a prekopať sa k domu...firma certifikovaná od SPP mi to vyčíslila cca. na 2200e (projekt, zhotovenie prípojky a potiahnutie až k domu aj s výkopom). Je to rentabilné, alebo radšej nešpekulovať a nechať čisto elektriku???
diky za rady
@majkoj Neviem ako u teba ale keď som podaval žiadosť o stav. povolenie tak pan úradnik sa opital, kedy planujem dokončiť stavbu. Povedal som keď dobre pôjde tak r.2017 . Napisal 2017. tak prečo by som ho mal predlžovať?
@ruren pokial tam mas 2017 tak je to samozrejme v poriadku. Potom sa staci len sustredit na to, ze si nedodrzal projekt a nesplnis primarnu energiu. Pri ludoch co mali elektricke kurenie v projekte sice primarna energia rovnako nesedi, ale ti to tak maju schvalene. U teba to bude zalezat od toho, ako sa k tomu postavi uradnik.
@originalx mozno ho nepoznas ho ty :), termin dokoncenia stavby je zavazny, akurat jeho nedodrzanim nestraca stavebne platnost. A ten termin treba predlzit, najdes na nete aj metodicke usmernenie ministerstva k tomu.
@majkoj Nie som znaly vsetkeho, ale jedno viem na 100%, ze sp ma neobmedzenu platnost. Su nejake vynimky ako napr. hypoteka, ktora obmedzuje dokoncenie stavby.
@originalx ved pisem, ze stavebne nestraca platnost. Ale ten termin dokoncenia stavby je zavazny a ked ho nedodrzis, treba to riesit. Cize pani na SU zakon pozna, ked to vyzadovala.
@megdesign dik, tak sa nemusím toľko stresovať aj keď by som chcel dosiahnuť Áčko. Práve som pozeral iné fóra a napadla ma ešte jedna otázka, potrebujem stavebný denník ku kolaudácii? Neviem ci ho predávajúci robil. Respektíve na čo si mám dať ešte pozor aby som skolaudoval.?