Zaizolovanie vzdušného elektrického kábla od iného dodavateľa ako je západoslovenská distribučná?

Nepovolili nám výnimku. Západoslovenská distribučná nám chce zaizolovať vzdušný kábel za nehoráznu sumu. Nepoznáte nejakú inú alternatívu? Zajtra pridám fotky. Všetci susedia dostali výnimku na vzdialenosť od vzduchom ťahaného elektrického kábla namiesto 15m je výnimka na 10m a my potrebujeme na 8,5m a my sme to ževraj "nestihli". Ževraj výnimky sa už nedávajú. AKo to máme riešiť? Poraďte.
Odpovedať
Predpokladam, ze sa jedna o 22kV vedenie.
Odpovedať
áno jedná sa o 22kv vedenie. Presnejšie o vedenie V224 a V447. Na vedení V 447 existujúci vodič AlFe 110 musí bbyť vymenený za vodič SAX - W 120 mm2 z dôvodu zníženia ochranného pásma VN vzdušného vedenia. To citujem z listu, čo nám prišiel zo západoslov. distribučnej
Odpovedať
Najvacsiu cenu moze robit to, kolko zakanikov je z tych vedeni napajanych, a to je vacsinou najvacsia ciastka (tisice eur), ktoru vycislia ked sa musi vedenie odstavit. A ano, vynimky sa uz nedavaju.
Odpovedať
Určite je to 22kV? Lebo značenie vedení začínajúcich na V4xx je značenie 400kV linky. A zasa V2x je 200kV linky. Blízko takáýchto vedení by som nechcel dom.
Odpovedať
@danculd to nie je pravda
Odpovedať
@kajo873 VN vedenia sa tak znacia.
Odpovedať
@adri256 22kV vedenie ma ochr. pasmo 10 m od krajneho vodica. Nie je pravda tych 15 m. Bud to nie je 22kV vedenie, alebo susedia nepotrebovali ziadne vynimky :). Hod foto uvidime co to je na tom pozemku.
Odpovedať
@dominik_boksansky No, takto mi to vysvetlil svagor a ten pracuje priamo v SSE-D ako obvodak (0,4kV - 22kV).
Odpovedať
@danculd asi ste sa nepochopili
Odpovedať
cena vypnutia je presne stanovena a urcite na nu nema vplyv pocet vypnutych zakaznikov... distribucka je akurat povinna oznamit dotknutym obciam (uzivatelom) minimalne dva tyzdne dopredu ze budu vypnuti... iny cirkus nastava, ak sa prace ukoncia skor a dispoziicia je nahlasena aj na dalsi den :-D obvodaci rano pridu, vypnu to, a o pol hodiny to znova zapnu... len aby ich nemohol pokefovat urso
Odpovedať
@dominik_boksansky @topfield Hm, ale nejaky cas sa tam musi pocitat lebo prebieha okolo ZA stavba dialnice a prekladali vela 22kV vedeni, boli caste odstavky v dobe od 8:00 do 16:00, niekedy aj pocas celeho tyzdna a vela obci napajali normalne motorgeneratormi, ktore prifazovavali na 400V rozvod. A vtedy mi svagor vysvetloval, ze sa rataju nejake casy kolko klientov je bez elektriny a plati sa za to nejake "vypalne".
Odpovedať
@danculd tak to nie. @topfield je v obraze ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dominik_boksansky topfield sedel tri lavice za tebou :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?