Vrtana studna 20 metrov

Zdravim, je normalne upadanie strku pri vrtanej studni vid.obrazky??
Odpovedať
Čo to znamená upadanie? Že mizne vedľa navŕtaného potrubia?
Odpovedať
Ze ten obsypovy strk sa uz prepadol 2 metre do hlbky..
Odpovedať
@zuzanka278 pokial ho nevytahujete zo studne (z vnutra rury), tak to nie je problem. Zrejme sa niekde zasekol a postupne pada nizsie. Alebo ste objavili jaskynu pod vlastnym pozemkom :-D
Odpovedať
nám tiež upadal obsyp (máme 28 m vrt), bývame už dva roky a voda je OK
Odpovedať
A ako by sme ju mali utesnit proti povrchovej vode?????
Odpovedať
@zuzanka278 My sme zakrývali (igelitom) len rúru. Neviem aké je okolie studne. Podľa mňa inak okolo rúry netreba, príp. to prekryť celé.
Odpovedať
@zuzanka278 príp. urobiť okolo rúry na zemi taký veniec - naniesť trochu zeminy
Odpovedať
Studniar nam povedal,ze je to uplne v poriadku,ze mame to zasypat cementom a tak spravit tesniacu vlozku proti povrchovej vode. Ale nie je nam jasne ako zamedzime prenikaniu menej kvalitnej podpovrchovej vody,ktora bude napr.v 5 metrovej hlbke? Navyse sa nam vo vzniknutej dutine (viz.foto) objavila voda ktora je v rovnakej urovni ako voda v rure...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Utesnenie studni - Pažnice (modrá rura) v hornej časti vrtu musia byť utmelené (cementom alebo špeciálnym tesniacim bentonitom) kvôli povrchovej vode, ktorá by vnikala do studne. Tesnenie musí byť vykonané od terénu do hĺbky najmenej tri metre a musí vyplňovať celý priestor medzi pažnicou a stenou vrtu. Medzi tesnením a obsypom musí byť prechodová vrstva pre zabránenie vyplavovaniu jemných častí z tesniacej vrstvy do obsypu. Úprava záhlavia studne - Záhlavie vŕtanej studne musí byť upravené manipulačnou šachtou, aby bezpečne zabránila vniku povrchovej vody a nečistôt do studne.
Odpovedať
Profilova fotka
@pavel202 povinné čítanie pre studniarov
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 :-) ...pred rokom mi nemenovana firma z Bernolakova vrtala 25 m dieru, a este predtym som si danu temu nastudoval....a musim majstrov pochvalit, pracovali presne podla pravidiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Dočasne je to normálne.Štrk upadá na miesto, kde sa s vodou vyplaví na povrch piesok.Je to dočasný stav.Čo sa týka utesnenia,to sa robí granulovaným bentonitom už pri vrte.Teraz ho tam už ťažko nasypať do správnej hlbky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?