Odpoveď na príspevok od durino:
@rapidek Ale v danej situacii je najjednoduchsie … @durino ja tie silenbloky co si tu dal mam, a nieje to ktovie co. Ked namrznu lopatky ventilatora, tak to vibruje vyrazne ulozenie budem prerabat. klietka zavesena na gumovych silenblokochOdpoveď na príspevok od durino:
@sbarta Tak pridaj k tym podlozkam (co nie su pri… @durino ďakujem, budem to tlmočiť ďalej, aby to domontovali.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@durino ja tie silenbloky co si tu dal mam, a nie… @rapidek Ak namrznu lopatky, tak je tam vyrazne nevyvazenie rotujucej hmoty a vibracia sa zvysi. Ale skus si dat tie silentbloky dole a uvidis, ze tlmia toho dost... Treba skusat a hladat, co najviac pomoze. Tymi silentblokmi urcite nic nepokazi, moze to len zlepsit. Mozno to nebude idelane, ale nebude to horsie, ako teraz.Odpoveď na príspevok od durino:
@rapidek Ak namrznu lopatky, tak je tam vyrazne n… @durino teraz bolo pár dni zimsie, bola hmla, byvame tu od 09/2024, doteraz taka zima nebola, doteraz neboli ziadne neprijemne zvuky, dnes napr. cely den je "veselo", tak ako doteraz. Studoval som aj nastavenie vykurovacej krivky, aj to som trosku inak nastavil, lebo vyzera tak, ze nam to tu extremne prekurovalo. Nakolko ja nie som technik, absolutne tymto veciam nerozumiem, tak hladam riesenia, studujem a diskutujem. Dnes som nabral rozne poznatky a nazory, ktore po vyhodnoteni budem tlmocit dalej, aby mi upravili umiestnenie VJ, aby "dunenie"boli co najmenej pocut. DakujemOdpoveď na príspevok od durino:
@rapidek Ak namrznu lopatky, tak je tam vyrazne n… @durino dnes je ticho, ako ostatné dni doteraz...nepočul som o niečom takom, že lopatka namrzne (ako si písal) a možno to spôsobilo toto celé...bola hmla, mrzlo, atď.Odpoveď na príspevok od sbarta:
@durino dnes je ticho, ako ostatné dni doteraz...… @sbarta Ahoj píšeš že to máš na väznikovom krove. Bohužiaľ stým neurobíš absolútne nič je to dané tou drevenou konštrukciou . Tiež mame jednotku takisto ako ty na väznikovej streche a mam samotnú konzolu na silenblokoch a aj samotnú jednotku na ďalších čiže je to dvakrát poistené a aj tak je to v noci pri určitej frekvencii počuť také dunenie. Ale ja som stým rátal keď som si to inštaloval nakoľko to mam takto dočasne tretiu sezónu kvôli tomu že sme nemali plot bývame pri lese ale na jar ide dole do záhrady už mám všetko nato pripravené. Dá sa s tím vyhrať po nastavovať to ale to je dlhšie časové laborovanie. Ideálne je dať ju na zem. Inak o aké čerpadlo sa Jedná? Prípadne pridaj foto ako to máš nainštalovane.Odpoveď na príspevok od ivan1990:
@sbarta Ahoj píšeš že to máš na väznikovom krove.… @ivan1990 ďakujem za reakciu. Je to De Dietrich. "Stroj", teda aj VnJ aj VoJ sú naozaj veľmi tichý, včera to bolo prvý krát veľmi zlé, ale ani pred tým a ani dnes už to nie je vôbec hrozné, skoro ani nepočuť, iba občas. Včera/dnes som sa pohral aj s vykurovacou krivkou, podľa všetkého mal som aj to zle nastavené...Na zem dať už nemôžem, i keby som chcel (priestor). Fotku žial nemám - nemám zatiaľ rebrík :) ale uvažujem, ako poradil @durino , ze dám domontovať este ten silentbloka uvidíme...veľmi pekne ďakujem za Tvoj názor, pomohlo mi to tiež.Odpoveď na príspevok od ivan1990:
@sbarta Ahoj píšeš že to máš na väznikovom krove.… @ivan1990 @durino update: dnes nám namontovali tie silentbloky a pod lyžiny dali ešte aj antivibračné podložky. Mám pocit, že to pomohlo, že vibrácie sú stlmené, ale na isto to uvidím/pocítim až v týchto dňoch. Dám info odstupom času.