Vodovodná prípojka s vodomernou šachtou na záhrade, postup, cena

Potrebujeme pripojiť pozemok záhrady (záhradkárska osada v Bratislave) na BVS, ktorá má zdroj vody len cca 13 m od našej záhrady. Trasa ide cez zarastenú trávnatú plochu, žiadna spevnená komunikácia, takže to vyzerá jednoducho. Od BVS máme zákres sietí, na základe toho nám firma vypracovala projektovú dokumentáciu, teraz ju chceme podať so žiadosťou o pripojenie na BVS. Otázka: predpokladám, že treba zároveň vybaviť aj povolenie na rozkopávkové práce; treba aj ohlásenie drobnej stavby? Vodomernú šachtu budeme dávať plastovú (aby sme nemuseli vybavovať aj stavebné). Firma, ktorá nám vypracovala dokumentáciu, si za realizáciu pýta cez 2000 eur, čo sa nám zdá za jednu šachtu + cca 13 m prípojky dosť. Okrem toho všetky vybavovačky budú na nás. Chcela by som sa preto poradiť s niekým, kto robil prípojku svojpomocne, koľko vás to vyšlo (minibager na výkop šachty a pár metrov prípojky + šachta). Vopred vďaka za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruan ja som robil svojpomocne co sa dalo a stalo to aj s prepichop popod cestu a sachtou a poplatkom za pripojenie atd do 500€
Odpovedať
@roberto18 Vďaka za info. Podávali ste žiadosť o povolenie rozkopávkových prác a ohlásenie drobnej stavby? Kopali ste ručne alebo ste zavolali minibager? Díky.
Odpovedať
Tych 13 metrov to pojde cez ake pozemky? Mate suhlas, budete zriadovat vecne bremeno?
Odpovedať
@podko Tam nie je súkromný pozemok, je to verejná zeleň (taká trochu svahovitá zarastená trávnatá plocha). Písali sme na príslušnú mestskú časť, aby sme sa informovali ohľadom žiadosti o povolenie rokopávky, ale povedali nám, že podľa katastra patrí pozemok magistrátu, takže sa budeme pýtať tam.
Odpovedať
Máte niekto osobné skúsenosti s firmou v Bratislave, ktorá realizuje vodovodné prípojky? Vďaka.
Odpovedať
@ruan Ja ich realizujem. Tak že keď chcete môžete sa opýtať ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@mirokanalizacie Dobrý deň, prosím, realizujete vodovodné prípojky aj v Bratislave? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?