Vlastná studňa

Ahojte chcem sa informovať chcem kupiť pozemok poradte napojit sa na vodovodnu pripojku obce alebo vlastnu studnu...
Odpovedať
Profilova fotka
na pitie prípojku a na úžitkovú vodu studňu. Ale treba si to spočítať,
Odpovedať
Profilova fotka
@777mates777 ale do projektovej dokumentacie zakreslit existujucu studnu. papierovacky a povolenia spojene s novou studnou za to nestoja....
Odpovedať
Profilova fotka
aj na jestvujúcu studňu treba po napojení čerpadla povolenie
Odpovedať
ja by som si asi dal oboje..zalezi od toho ci sa plati za obecnu vodu a kolko. Ak by som mal nemal problem s vodou v studni, tak by som pouzival tu a v pripade nejakej havarie, pripadne pri odstavke el. prudu, by som pouzival obecnu. Ale zalezi od okolnosti.
Odpovedať
@777mates777 Aj aj :) Mysli na to už pri výstavbe. Ja mám pod kotlom ventily s ktorými prepínam celý dom na studňovú alebo mestskú vodu a do kuchyne mám zvlášť okruh. Tj kľudne môže ísť celý dom na studňu okrem batérie v kuchyne nad dresom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby pri odstavke el. budes chodit po vodu do studne jedine s vedrom. @lubk0 myslim ze okruhy pitnej a studnovej vody musia byt striktne oddelene, ak nahodou kontaminujes pitnu vodu studnovou a pride sa na to, bude priekak.
Odpovedať
@kaspy To by som bol aj ja zvedavý ako to je s tým oddelením. Mne vodár vyrobil sústavu ventilov, kde si to budem môcť prepínať medzi studničnou a obecnou vodou. No a splachovanie ide stále zo studne. Ale či je to legálne neviem.
Odpovedať
@kaspy ved sú domáce vodárne čerpadlo s nádržou si dáš vyššie., verejná voda ti tiež nemusí isť ak je dlhšie bez prúdu u nás sú podzemné nádrže na kopci ,na rovine bývajú na veži a tam tú vodu musíš načerpať
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu suhlasim, zalezi od okolnosti.
Odpovedať
Dobrý deň, chcem sa pochváliť super výberom studniara v Prešovskom okrese, ale pracuje aj v Tatrách. Volá sa INGNAR s.r.o., Radoslav Ňachaj. Človek na správnom mieste- rýchla dohoda, rýchla kvalitná robotka, dobre nám poradil, vie čo robí. Palec hore, vrelo odporúčam.
Odpovedať
@kaspy naco, ak by som mal este obecnu, prepnem na obecnu ... nechodil by som po vodu do studne.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza nie je, voda musí byť prerušená, aj keď sa zdá, že spätný ventil to zachráni. Už to tu bolo pertraktované
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@nataliduj a ja sa chcem pochvalit precitanim pravidel fora :) http://www.modrastrecha.sk/rules/ 6. Nezverejňuj kontaktné údaje firiem (adresa, telefónne číslo, e-mail, www stránka). Môžeš spomenúť meno firmy. Linky na konkrétny produkt sú v poriadku.
Odpovedať
@kaspy Áno a ešte aj na studňu musíš mať SP :D Skús si tipnúť koľko bežných domácností ho má :)
Odpovedať
@jan45 Čiže keď nám dotiahnu obecný vodovod (zatiaľ v našej ulici nie je), tak to v mieste ventilu vodár bude musieť odpojiť? To by hádam šlo. Ostane nám voda zo studne na splachovanie a vonku na polievanie a ostatné bude z obecnej.
Odpovedať
@lubk0 V banke pri schvaľovaní hypotéky na to hypoporadca kukal ako puk. Ešte nevidel SP na studňu. Vraj ani on ho nemá na svoju :-/ Od mňa ho samozrejme na SÚ pani požadovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza keby tam bol dal holender tak to mohlo byť jednoduchšie.
Odpovedať
Profilova fotka
V prípade, že v nehnuteľnosti je využívaná aj voda z iného (napr. vlastného) zdroja, či už ako pitná, prípadne úžitková, je nutné zabezpečiť oddelenú inštaláciu rozvodov tak, aby v žiadnom prípade nedošlo k zmiešaniu vôd z verejného vodovodu a z iného zdroja, ako to ustanovuje § 4 ods. (7) písm. b) a § 27 ods. (7) zákona. 442/2002 z.z
Odpovedať
@roboza my mame stavebne povolenie na studnu.
Odpovedať
Profilova fotka
@roboza V prípade, že v nehnuteľnosti je využívaná aj voda z iného (napr. vlastného) zdroja, či už ako pitná, prípadne úžitková, je nutné zabezpečiť oddelenú inštaláciu rozvodov tak, aby v žiadnom prípade nedošlo k zmiešaniu vôd z verejného vodovodu a z iného zdroja, ako to ustanovuje § 4 ods. (7) písm. b) a § 27 ods. (7) zákona. 442/2002 z.z ked už...tak pan vodar:-) mal vediet ze je potrebne osadit na prepoj spatnu klapku
Odpovedať
@roboza my sme mali tiež sp na studnu, projekt,a následne aj kolaudáciu studne Je to drobná vodná stavba tak preto :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?