Uzemnenie elektromerového piliera

Zdravim, chcel by som poprosit o radu ako uzemnit elektromerovy rozvadzac.Cela situácia pripojenia elektriny je od stlpu po elektromerovy pilier mam potiahnuty kabel ayky 4x25 ,dlzka od stlpa po elektromer je cca 60metrov , a následne od elelektromeroveho piliera do domu mam potiahnuty do technickej miestnosti v dome kabel cyky 5x10 co je cca 25 metrov . Vnutorny rozvadzac je uzemneny od zakladoch domu kde dookola po celych zakladoch je pasovina a z nej vyvedene 5 gulatiny .Styri gulatiny su vedene na hromozvod na rohy domu a jedna gulatina je vyvedena pod vnutorny rozvadzac so technickej miestnosti kde bude uzemnena.Je potrebne ešte uzemnovat aj elekteomerovy pilier ? Ak áno poprosím o radu ako ho mam uzemnit.Ďakujem za každú radu .
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od miky27:

Zdravim, chcel by som poprosit o radu ako uzemnit…
@miky27 Nemusíš uzemňovať
Odpovedať

@miky27 za istych okolnosti to potrebne je s odporom do 15ohm. Bod rozdelenia TN-C na TN-S sa v zmysle normy STN 33 2000-4-41 minimalne odporuca za istych okolnosti aj vyzaduje. Skuste sa poradit s projektantom
Odpovedať

@miky27 hronozvod neviem čo je. Viem čo je bleskozvod... Pri Elmer natlc jednu 2m uzemnovaciu tyč a uzemni. Pre pokoj v duši a spokojnosť distribučky...
Odpovedať
akurát distribúcia má zabezpečiť vhodné uzemnenenie, po bod na hranici pozemku kde bude EM
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?