Upravovna tvrdej vody

Zdravim vas, chcem poprosit o vase skusenosti so zmakcovacmi vody. Nasa situacia - rodinny dom, 4 clenna rodina, tvrdost vody viac ako 18 °N. Vodar mi odporuca NORTH STAR NSC 22L, ale niekde na fore som nasiel spokojneho cloveka s Viessmann aquahome. Robia sa aj zmakcovace hybridne, co maju + aktivne uhlie a zacinam byt z toho dost zmateny, co sa oplati a co nie, aku velku upravovnu sa oplati kupit, .... Vedel by mi niekto poradit, ako sa v tom zorientovat, pripadne poradit konkretny typ? Budem velmi vdacny za kazdu radu.
Odpovedať
Mam viessmann aquahome 20 smart, funguje to skvele. Bypasom mam nastaveny vystup na 6°dH, vstup mám 18°. Pred nim mam trio atlas filter 50+10+1mcr a expanzku. Ine filtre nemam, vstupna voda nepachne, nieje prechlorovana ani zelezita.
Odpovedať
Ahoj, my sme mali tvrdost 35 dh takze velmi tvrdu vodu, mame katexovy zmakcovac kupovali sme ho v polsku, vtedy cca 3/4 roka dozadu vysiel odtial lacnejsie, vodu nam to zmakcilo na 0 ale miesame si ju na 7-8 dh
Odpovedať
@sofkabarbie Vystup z katexu je vzdy 0°dH, preto je nutne vystup osetrit primiesavanim z bypassu (tak, ako to robite). Odporucana tvrdost vody je 6°dH. A pozor na srdciarov, katex vo vysledku do vody pridava sodik. Pri vasej tvrdosti celkom dost.
Odpovedať
@kejsix ano, ano, preto si to miesane No popravde- manzel povedal ze citi to vo vode, davali sme si urobit rozbor vody uz upravenej a sodik nam vysiel 127mg/l podla vyhlasky MZ je ok do 200 takze nieje az tak vysoky Ale robi sa nam napr v kanvici biely povlak, ktory prstom zotriem , nie je to ani z tvrdej vvody ani sodik a nemal by to byt ani chlor- tiez nam prisli robit test 🤷🏼‍♀️
Odpovedať
@sofkabarbie Ked pustas mixom cast tvrdej vody, ten povlak je z toho. Mam to aj ja, normal vodny kamen. Ale pri castom pouzivani kanvice som ju vyvaral pomaly 2x tyzdenne kyselinou citronovou, teraz tak raz za 5-6 tyzdnov 🙂
Odpovedať
@kejsix ano je to na neporovnanie 🙂 A chuti vam? Necitis vo vode slanost?
Odpovedať
@sofkabarbie zmena v chuti tam je, ale nic tragicke... zvykli sme si, neriesime. Podla mna sa to ale neda porovnavat takto, vy mate raz taku tvrdu, ako my.
Odpovedať
@kejsix @sofkabarbie - dakujem vam obom za prispevky. Teraz som ale este viac zmateny, lebo som volal s predajcom a servisakom zmakcovacov a ten mi spominal, ze len tie lacnejsie musia mat bypas, lebo tie kvalitnejsie si to miesaju automaticky nastavenim vystupnej tvrdosti. Zvazujem ten Ecowater, alebo Northstar, kedze to ma v ponuke aj moj vodar s nimi spolupracuje. Nemate nahodou s tymto skusenost?
Odpovedať
@sofkabarbie sol sa pouziva na regeneraciu tej zivice, cize sol nebudes citit vobec..
Odpovedať
@androo Ja zrovna lacny nenam, ale mozno ine znacky v podobnej cene uz maju aj elektronicky mix... Ale nevidel by som v tom strasiaka, to sa raz nastavi a viac nemas dovod s tym krutit. Primitivna ale 100% funkcna vec. Ja som si to kupil aj namontoval sam, neni to o nic tazsie, ako napojenie pracky.
Odpovedať
@majonez ano viem, regeneraciu nam robi tusim kazdy tyzden, zapisujeme si No viacerych ludi co sme sa opytali ked sme im dali ochutnat vodu povedali ze citia slansiu chut, + ked sme este pouzivali filtracnu kanvicu na nej sa usadzal biely povlak/prasok skor a ked to manzel olizal 😄 bolo to slane, aj na zmakcovaci to bolo
Odpovedať
Profilova fotka
@androo ahoj, mám ten North star 22. Robí to čo má. Spokojnosť. Ak máš peniaze na rozhadzovanie , kľudne si kúp aj s wifi pripojenim. Úplná zbytočnosť. To či ti tú vodu zmiešava automatika alebo pri prvom spustení ty, respektíve firma , zbytočne priplácaš za tú funkciu.To sa len nastaví a hotovo,ty už len dosípavaš soľ. Ja to mám na nulu nastavené s tým,že do kuchyne mám studenú vodu bez úpravy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@igorkoo tak som sa nakopol a kupil som rovno North star 17 - hybridny s uhlikovym filtrom. To pripojenie na wifi vidim rovnako zbytocne. Verim ze som sa rozhodol dobre a dakujem este raz vsetkym za podnety 🙂
Odpovedať
My mame tiez extremne tvrdu vodu, viac ako 30. Kolko vas vysli tie odmäkcovace vody?
Odpovedať
@exponent 809€ s dph, aj s 75kg soli. Ale co pozerám, išlo to hore. Ja som to potreboval nevyhnutne pre technogiu v dielni, tak som z toho prikrmil aj dom. Inak by sa mi to zdalo vela. Spomenuta wifi - podla mna toto je jediny spotrebic v nasej domacnosti, kde ta wifi ma zmysel (a mame vela kramov s wifi...). Statistiky odberu su bonus, ale fajn je alarm na dosyp soli, prietokovy monitor, alarm nadmerneho prietoku (porucha).
Odpovedať
@androo prosim ta, kolko ta vysiel ten co si kupil? dik
Odpovedať
@kejsix Vdaka.
Odpovedať
@metele 1000€ so zlavou "bez papiera" inak stal 1100. Maju ho aj na nete, videl som ho kdesi za 1075 tusim. Pogoogli North star 17 🙂
Odpovedať
@androo jj,guglim, guglim, len "u nas" (nie na sk) nemaju ceny na webe, tak len pre referenciu ze co tak za to pytaju, aby som si spravila nejaky obraz. Diky.
Odpovedať
@metele a odporucam riesit to o najskor, lebo je vraj nedostupnost. Na sklade uz v trj firme nemali a objednavali posledne 3 do mal dodavatel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kejsix nechcem ťa strašiť ale tiež mám Viessmann Aquahome 20N a aj môj sused....V roku 2019 nainštalované a fungovalo super až v roku 2021 už nefungovalo, prestalo zmäkčovať vodu a pri regenerácii mi pustilo kapexové guličky do vnútorného okruhu, takže asi si vieš predstaviť že čo to dalo roboty vyčistiť celý okruch.... sused kupoval také isté zariadenie v rokou 2021 ( na moje odporúčanie lebo v tom čase ešte mne šlapalo super) dnes už nefunguje ani jemu.... a čo je najsmutnejšie, kontaktovaný 4 servisáci z toho každý sľuboval že príde a prišiel až jeden v roku 2021 a do dnes ho čakám... keď mu zavolám tak príde neskôr ale už asi vie čo tomu je , potom čaká na podporu z centrály , potom sa rieši výmena celého kapexového valca a pod.... Už som objednával servis aj priamo cez ich stránku 18.4.2023 a na odpoveď čakám do dnes Tak len toľko a treba veriť že možno tie muchy už majú vychytané
Odpovedať
@zabooo Tak to poteší. Okrem toho mojho viem v okoli o dalsich styroch, zatial bez poruchy. Ale vsetky novsie od 2019. Ale co, co sa moze, to sa pokazi. Otazka len, ako skoro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?