Odpoveď na príspevok od jan45:
radšej by som pil vápnitú vodu @jan45 Po 10 rokoch bývania v dome, kvapkami mi preteká WC- Geberit. Dostala som odporúčanie, aby som si dala namontovať filter na vodovod. Nemáme tvrdú vodu, je skôr železitá a to odporúčanie sledovalo zamedzenie upchávania spotrebičov, u mňa azda drobnou nečistotou. Vodár zatiaľ nemal čas, takže neviem, či Geberit upchali nejaké minerály alebo nečistoty. Poradiť potrebujem v tom, či mám kupovať filter na vodu z vodovodu eliminovania nečistôt a ak áno, namontovať ho do šachty, alebo až v dome?Odpoveď na príspevok od jan45:
@spinn3r som skeptický k prípravkom, ktoré sa pr… @jan45 rýchlovarnú kanvicu vyčistím pridaním octu nechám zvrieť a dlhšie postáť a je ako nová, tak isto bubon a špirálu v práčke, na vyčistenie od mastnoty odpadu používam sodu bikarbonu , nasypem do umávadla zalejem octom vznikne prudká reakcia a nakoniec prepláchnem horúcou vodouOdpoveď na príspevok od pariam27652:
@jan45 Po 10 rokoch bývania v dome, kvapkami mi p… @pariam27652 Geberit nie je bezúdržbový, resp. životnosť tesnení v Geberite nie je nekonečná - ak tečie až po 10 rokoch, je to úspech a priestor pre radosť a nie dôvod na inštaláciu špeciálnych filtrov na vodomer..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@pariam27652 Geberit nie je bezúdržbový, resp. ži… @gadefox Máte pravdu, opravár skonštatoval, že prasklo tesnenie a neboli v ňom žiadne veľké usadeniny, filter ďalšia vec na údržbu.Odpoveď na príspevok od spinn3r:
Zdravím, chcel by som poprosiť o slúsenosti s pro… @spinn3r môžem sa opýtať je to filter kde sa priamo do tej priesvitnej nádoby sypú guličky...alebo je tam vložka do ktoréj sa to sype?