Tv zo satelitu ako?

Profilova fotka
Dá sa satelitná TV zapojiť cez switsch a rozviesť po dome?.Máme v každej mistnosti v dome urobenú predprípravu na tv na optiku Optika ale ešte na našej ulici nie je .Chceme dať teda tv cez satelit Tv chceme v 4 izbach Musí íst kábel zo satelitu na streche do každej izby xtra? Alebo sa dá do technickej to zviesť do switschu a rozviesť takto ?
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 ( switch na tv neni ) teda je ale bolo by to drahe , da sa kupit satelitny konvertor ktory ma 4 vystupy
Odpovedať
@kuratko22222 musí sa použiť 4 výstup s konventora do každej miestnosti i sat prijímač najlepšie zvlášť a súčasne do každej miestnosti k sat prijímaču dat kábel alebo WIFI od routra, stačí kúpiť len jednu skylink kartu do jedného prijímača ostatné budú zdieľať, alebo DIGI do 3 TV dodajú všetko, no musíš platiť niektorý balík stále, to zdieľať nejde karta je párovaná k prijímaču až budeš mať optiku potom sat. prijímače nebudeš potrebovať
Odpovedať
Tak dat si na parabolu quatro konvektor, odtial viest kable cez prepatovu ochranu do rozvadzaca (rack) tam na multiswitch a do izieb.
Odpovedať
@kuratko22222 emp centauri si najdi na nete. Da sa to spravit tak, ze pojdu 4 kable zo strechy /quad lnb/, jeden do kazdej izby. Alebo pat kablov zo strechy do technickej /quatro alebo quad lnb + terestrial/, v technickej emp centauri a z technickej styri kable, kazdy do jednej izby. Vsetko sa da. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Tato tema aj mna zaujima, kedze na jar budem robit rozvody. Nechapem aky vyznam ma to emp zariadenie. Co to robi? Ved ked potiahnem od anteny (quatro LNB) 4 kable, tak je mi jedno ci ich pripojim do toho zariadenia a nasledne 4 kable do zasuviek alebo tie 4 kable pôjdu rovno od anteny do zasuviek. V kazdej miestnosti môzem pozerat iny kanal, ci nie?
Odpovedať
@janik78 EMP Centauri zlucuje DVB-T a DVB-S/S2 signal... Ked ti zasnezi/namrzne tanier, jednoducho prepnes tuner na DVB-T a nemas nervy, ze opat nedopozeras Divokeho anjela do konca... ;-) Ano, ked das LNB, ktore ma v sebe giseq prepinac, tak mozes pozerat v kazdej miestnosti iny kanal...
Odpovedať
*diseq
Odpovedať
@janik78 EMP Centauri je vyrobca viacero zariadeni, najcastejsie sa ale pod tymto menom mysli prepinac urceny do bytovkovych rozvodov - jeden satelit na streche, kazdy byt ma konektor.. Do rodinneho domu je to nezmysel.. To co spomina @megdesign je frekvencny zlucovac, vyraba ho kde kto a da sa kupit aj za drobne Je pravda ze Emp centauri vyraba aj take elegantne, kde zluci terestrialny signal rovno do 4-och LNB vystupov (5 kablov do, 4 kable von), ale nemusi to byt nutne v technickej miestnosti. Je to pasivny prvok, moze byt vklude na povale a odtial kable rovno do izieb a nepredlzovat ich zbytocne (cesta medzi LNB a primacom by mala byt co najpriamejsia). https://www.sortec.sk/zlucovac-emp-ce... V izbach potom treba do steny kombizasuvku (taka co ma sat+tv+radio zvacsa), ona ma v sebe rovno fekvencny delic.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som to zbytocne nekomplikoval...doma to mam tak ze satelitny prijimac mam v obyvke...na ostatnych miestach domu kde chcem pozerat telku mam android skatulku a na kazdej skatulke sa da streamovat ten satelitny prijimac a je to ano, treba na to samozrejme domacu siet, ja mam vsetko wifi, nie je to idealne riesenie pre prenos ale aspon nemam vsade kable zatial mi to takto staci kedze sme doma dvaja, keby bolo treba pozerat viac kanalov naraz v roznych izbach, staci kupit satelitny prijimac viactunerovy... ale v momentalnej situacii mi staci aj jeden tuner kedze dve telky naraz u nas asi este nesli
Odpovedať
@cache je to aktivne zariadenie, montujem to a v dome to vobec nieje zbytocnost... Ten pasivny akoze zlucovac nema ani nadstavenie utlmov
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 ano da, 4 kable z paraboly do technickej a z tade do kazdej miestnosti jeden kabel. Ja mam 8 kablov zo strechy, kedze mam 2xLNB. V kazdej miestnosti potom mozem pozerat ktorykolvek kanal z dvoch satelitov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@y2k to ale potrebujes multitunerovy prijmac a minimalne 2 kable do neho.
Odpovedať
@megdesign Ano, to je aktivne, pretoze to dokaze prepinat medzi dvoma satelitmi s quatro lnb, co vlastne ani nepouzivas evidentne, takze nechapem, na co tam chces nastavovat utlmy. @majkoj Tomu sa hovori televizny maniak, fakt si platis dve satelitne platformy? A nie, @y2k nepotrebuje multituner, ako pisal, "dve telky naraz u nas asi este nesli"
Odpovedať
Profilova fotka
@cache nuz quatro lnb bez prepinaca akosi nefunguje :) A neplatim dve, u nas ide 90 percent casu volna nemecka stanica z astry Zadavatel temy pise, ze nechce pozerat naraz 2 tv ?
Odpovedať
Mna by zaujimalo co znamena predpriprava telky v kazdej izbe na optiku.
Odpovedať
@majkoj Preco by quatro LNB nemalo fungovat bez prepinaca? 4 kable potiahnes do 4 tunerov, kde tam potrebujes prepinac? Ak dobre vidim, ty mas 2x 4 kable (+terestrial), cize 2x quatro LNB, preto potrebujes prepinac. A chapem, jeden satelit free astra, druhy satelit daco ine platene. @codyy Zalezi od toho co chces a akeho budes mat poskytovatela. Ak sa bavime o Magiu a chces mat v tej izbe aj kablovy internet, potrebujes minimalne 2x ethernet, Magio je na oddelenej sieti. Ethernet pre Magio musi koncit tam, kde budes mat opticky konvertor, ethernet pre internet tam, kde budes mat router od telekomu (zvacsa to ludia mavaju na jednom mieste).
Odpovedať
Profilova fotka
@cache to o com pises ty je quad LNB nie quattro :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj: nepotrebujem...zatial mam len jeden tuner a jeden kabel
Odpovedať
@cache ach boze. Hlavne si ujasni, co je quad a quattro lnb a aku ma ten ktory typ funkciu. Vyuzivat to vyuzivat budem, na strechce mam multifocus na tri druzice. To ze su tam kable neni pripojene v tebe evokuje, ze naco mi to je, ked to nemam zapojene. Plne chapem.
Odpovedať
@y2k Takto sme to tiez pouzivali par rokov. Pripravil som sa na LAN ku kazdej TV, nakoniec to 5GHz Wifi riesi bez problemov (streamujeme z NAS v pohode aj UHD). Dotazujuci ak chce satelit, urcite doporucujem priplatit si par € za kvalitny Linuxovy, idealne od VU+. Z neho sa da potom streamovat. U nas aktualne uz rok VU+ Solo2 odpociva na polici. Presli sme na Youtube, streamovanie, obcas stahovanie a pripadne archivy televizii (aj ked JOJ a Markiza sa v poslednej dobe predchadzaju, komu spravuju archiv vacsi diletanti, co sa da robit). Na hlavnu TV mame pripojeny starsi notebook, takze ideme pekne bez reklam (Fair Adblocker). Vyberame si co si pozrieme, kedy si to pozrieme, video reklamy nas neobtazuju a ked je na stranke nejaka zaujimava reklama, tak si kliknem, inak nas neotravuje. Ovladame to pohodlne cez airmouse (na spodnej strane ma QWERTY klavesnicu). Este sme zvazovali Netflix alebo Amazon Prime (samozrejme US/UK cez VPN, nie to co nam velkodusne "podhodia"), ale toho obsahu je k dispozicii tolko, ze by sme to nemali kedy sledovat... Mozno na dlhe zimne vecery.
Odpovedať
@emil_novak raspi + kodi + sosac. Pozerame co chceme. Na vymyvanie mozgov TV Hnoj a Narkoza cez HD2+ a cardshare, sem tam Viasat flotila, HBO, Discovery. Na NASe mame FHD a 3D filmy na platno.
Odpovedať
Profilova fotka
@micjak @duzu @megdesign @majkoj @y2k @emil_novak @cache @codyy Všetkym ďakujem za rady Nejak to už vyriešime Ja sa priznám že niektorým príspevkom som vôbec nerozumela ale mužovi dám prečítať My sme boli zle informovaný že je tam na ulici zavedená optika A neni A my máme na stene zasuvku tymi optickymi ethernitovymi žltymi kablami V každej izbe v zasuvke 2x Jedno na inernet jedno na akoze tv A technik z magio nam povedal ze aby nas zapojil potrbuje koaxial v stene No a ten nemame Z tych styroch izieb je zkazdej po dva to tahane vsetko do technicke Kde je zvedeny aj zo strechy jeden koaxial kabel A mysleli sme ze existuje nejaka krabicka Neviem jaknto nazvat kde by zo satelitu to magio tv islo cez koaxial do tej krabicky a tych 8 ethernitovych kablov do tej krabicky a proste by to fungovalo Ald ten technik tvrdibze to nejde ze treba koaxial kabel v kazdej izbe a my uz nebudrme teraz sekat do hotovych stien Ja to tu pisem jak tatar pre vas odbornikov A vase prispevky plne technickych vyjadreni som nepochopila Manzel tez moc nie Tak sme z toho aj tak blbí jak taga Sory ale fakt Nejak polopatsticky ...tento kabel tam do krabicky nazov jak sa vola a jak a co zapojit bez tych technickych rozhovorov mi nemožete poskytnút ?Lebo stale nič nechápem :-) :-) :-( :-) :-)
Odpovedať
@kuratko22222 skusim polopatisticky ;-) cez FTP (ethernetovy kabel) sa satelitny signal (od LNB) tahat neda (za prijatelne peniaze) - dovodom je, ze signal je na vysokej frekvencii - skusal som pred x rokmi doma (pomocou balunovych kablov), je tam strasna strata cez FTP kable sa da rozviest multistream - co vsak znamena, ze "pred FTP kable" treba osadit nejaky prijimac/streamer (krabicku), ktory zvlada multistream, dnes uz existuju SAT->IP riesenia: http://www.olmi.tv/sk/e/satip-98/ tolko k SAT signalu, zvysok uz bol napisany vyssie - ohladom QUAD a QUATRO LNB, multiswitchov a EMP ;-) co sa tyka IPTV (ci uz cez optiku alebo DSL) - ako Magio, Orange TV, a ine - tie sa vedu FTP kablami vramci domu, na to nepotrebujete koaxial, ale nejako to treba dostat do domu (kabel, vzduch) najskor si treba ujasnit zdroj signalu - ci to bude SAT (aj Magio moze byt prijimane zo SAT) - DVB-S, alebo to bude terestrialne vysielanie (DVB-T) - vzduchom na "klasicku antenu", pripadne kablom od poskytovatela - DVB-C, alebo budete prijimat IPTV - co je vlastne prenos multistream videa cez internet (kabel alebo vzduchom) az po ujasneni zdroja je mozne sa vyjadrit k technickemu rieseniu, pokial nemate do domu privedeny ziadny kabel - optika, DSL, tak moznosti sledovania TV su v zasade len 3: DVB-S (satelit) DVB-T (terestrialne vysielanie) IPTV - cez nejakeho "vzdusneho" operatora :-)
Odpovedať
@kuratko22222 princip tych SAT->IP streamerov je takyto (pre lepsiu predstavu), nie je to najlacnejsie riesenie, ale pokial nemate v jednotlivych miestnostiach koax. a chcete prijimat signal zo satelitu, tak asi najschodnejsie
Odpovedať
btw. na rozvod SAT signalu zo 4x QUAD LNB do 4x tuner uz existuje riesenie aj bez multiswitchu: http://www.emp-centauri.cz/index.php?...
Odpovedať
@kuratko22222 "my máme na stene zasuvku tymi optickymi ethernitovymi žltymi kablami" Vies toto odfotit a postnut sem?
Odpovedať
@megdesign "opticke ethernitove zlte kable" som ja namuojveru este nevidel eternit != ethernet suvenir != suveren evakuacia != ejakulacia
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign @sgi320 Ja to dnes nafotím Som si vedomá toho že to píšem jak dilino No tak aspoň sa zasmejete Mne to nevadí Dam sem včer foto :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sgi320 Ďakujem Tento váš príspevok som pochopila zo všetkeho najviac
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?