Dobry den. Riesim tepelne cerpadlo do domu, ale neviem sa rozhodnut pre znacku. Firma mi dala 3 modely na vyber, jasne ze cena sa lisi a aj objem bojlera na vodu. Vedeli by ste mi poradit ktora moze byt dobra znacka?
1. LG Therma V IW
2. Panasonic ALLinONE
3. Daikin Altherma 3R
Je mi jasne ze v dnesnej dobe vsetko vydrzi par rokov, ale vazne by som potreboval poradit kedze sa v tom nevyznam. Dakujem
@lukpuk Ahoj, ja som uzivatelom TC Panasonic ALLinONE uz tretiu sezonu a som s nim velmi spokojny. Ako vyrobok odporucam, avsak preco by som si Panasonic zase nekupil je support a servis tychto TC. Pisal som asi trom firmam na SK a prosikal nech mi pridu urobit servis pred zimnou sezonou... nikto sa ani len neozval. So servisom je problem. Vsetci ti velmi radi predaju, ale ak treba sa o TC preventivne postarat, tak nikto. To je moja skusenost.
Na SK ma dobru predajnu aj servisnu siet urcite Daikin a TC su tiez kvalitne. Susedia maju vsetci Daikin 🙂
@matosl ako je možné že ti to neservisuje ten kto to namontoval?
@lukpuk na takychto kvaziodbornikov montaznikov podomovych si daj pozor, tu asi niet nad renomovanu firmu, ktoráto v zasade robíkoli servisu. Aj keď osobne neviem čo na tom treba servisovat.
Ja idem do daikinu, ale mám ponuku od firmy syners Rača, ktorú si alé neviem overiť a nevidím ju ani na zozname predajcov na stránke daikinu. Nemáte niekto skúsenosť?
@slavoslav ved toto... firma co mi to montovala, tak chlapci to montovali cez telefon. S niekym sa radili ako to maju namontovat a ked mi to zacalo byt podozrive uz bolo neskoro a musel som ich to nechat domontovat. Dodatocne som zistil, ze sa radili s firmou z Kosic (ja som v BA). Len som sa modlil, aby to bolo dobre urobene 😄
No a na servis ich pochopitelne nevolam. Tu v BA sa mi na servis (ked som ziadal) kazdy s prepacenim vytoto... preto by som teraz volil asi inu znacku, aj ked toto TC je mega super
@matosl ja mám Panasonic Aquarea H gen. už 2. rok a pohoda. Mne prišlo platiť za servis zbytočné. Mám originál servisnú príručku a čo sa týka pravidelnej údržby, tak tam nie je nič extra, čo by bežný užívateľ nezvládol. Všetko pekne vysvetlené.
V princípe sa čistia lamely vonkajšej jednotky od nečistôt, skontroluje sa stav izolácie el. prívodných káblov, skontroluje sa, či nie je vykurovací okruh zavzdušnený, skontroluje sa či nie je zanesený vodný filter.
Po skúsenostiach so všelijakými "odborníkmi" sa už moc na iných nespolieham.
Treba teda pogoogliť a stiahnuť aj na tvoju verziu (ak máš H gen., tú môžem poslať).
@tao_tao ahoj, ano mam H gen. Ak mas po ruke, tak budem rad ked posles. Sam som sa do toho nechcel vrtat, hlavne ked to je v zaruke. Lebo poznas to…v pripade reklamacie budu mat kopec kecov. Dik