Suchý systém podlahového vykurovania a laminátová podlaha

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či má niekto v dome suchý systém podlahového vykurovania a na tom položenú klasickú laminátovú podlahu. Z dôvodu zaťaženia musíme mať na poschodí podlahovku inštalovanú suchým spôsobom a kúrenár nám povedal, že je na to vhodné dať iba dlažbu, pretože pri inej podlahe je kúrenie neefektívne a neodporúča to. V izbách a spálni samozrejme dlažbu nechceme. Preto hľadám, či má niekto skúsenosť s laminátom príp. drevom či vinylom. Vopred ďakujem za pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikibou teplo sa šíri všetkými smermi podľa izolačných (vodivých) vlastností materiálov. V tom sa odlišuje doba nábehu, ale to je pri suchom procese vždy rýchle, pretože je tam minimálna akumulácia. Nemusíte mať obavy, skôr by som sa obával výberu materiálu a zhotovenia.
Odpovedať
@nikibou na chalupe máme infrafolie pod drevenou palubovkou, tá ma 19 mm a je to úplne v pohode. Akože asi ako hlavné kúrenie v dome by som to mať nechcela, ale z dôvodu ekonomického, nie teplotného. U nás je to len doplnkové kúrenie ku peci na drevo a kuchynka má cca 12m 2, takže to nejako neriešime, ale pocitovo sú tie infrarohoze uplne ok aj pod tým drevom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?