Studňa pre tri bungalovi

Profilova fotka
Chcem si dat vrtanu studňu pre tri domy, je to možné, dá sa to realizovať? Ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa kúpiť merač ktorý sa dá na zásuvku a rozrastá sa to. Tak záleží to iba od prameňa?budu to tri malé bungalov a zdá sa mi smiešne robiť tri studne keď budu stat pri sebe. Či?
Odpovedať
No a veľmi dobrý kamaráti ste?? Lebo z vlastnej skúsenosti, elektrika je najmenej.... Inak problémy, vždy starost naviac riešiť problémy pre viac domácností atď. Inak sa to dá... My máme studne takto riešené.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishkabb je mi jasné že ak sa niečo pokazí nastanú problémy ale bez vody sa nedá existovať tak hádam sa nájde spoločná cesta. Môžeš mi povedať bližšie info k tej studni. Koľko vás je napojených a aké s tým máte starosti a koľko bola investícia? D
Odpovedať
@heroes5 znami ma podobnu situaciu. Styria sa poskladali na studnu ... vrtali okolo 100m. Kazdy ma svoj vlastny merac na vodu plus maju merac na elektriku. Elektriku platia podla spotrebovanej vody plus si dali platbu za 1m3 vody do fondu pre pripadnu poruchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@heroes5 no teraz sa ti to zda smiesne, ak nastane nejaky problem, uz to smiesne nebude, neprajem ti mat problemy so susedmi (zazili sme si svoje), takze co je vlastne, je vlastne, ked sa pokazi, riesis si to sam, ten klud a usetrene nervy za to stoja, za pol roka nebudes vediet, kde si dal tisicku navyse, ale budes vediet, ze mas svoju vodu, ahoj nech sa dari :-D
Odpovedať
@heroes5 nebola som investor tak tieto info nemám. Keďže je to "iba"60m vrt s čerpadlom, nádrž a potom potrubie do domov... predpokladám že cena bude viac menej rovnaká pre 1 dom ako pre 5 domov . Aktuálne je na ňu napojených 5... Malo by byť viac. Vedľa je skupina s rovnakou studňou, sú 4. A aké problémy? Podľa mňa ti to vôbec nie je jasné, nejde iba o elekriku. Za 5 rokov sa niekoľko krát menilo čerpadlo, alebo opravovalo (2-3?), Porucha niekde, vypustí niekto náhodou nádrž alebo niečo = všetci sú bez vody. Kým sme prišli na to kde je problém, nič sa nerobilo len okolo studne behalo. Čiže áno vtedy keď je problém, sa ryyychlo rieši, ale kto rieši? Vždy ten jeden, ktorému to za roky pôjde pekne na nervy, jeden čo si musí dať námahu všetko vyriešiť, na úkor dovolenky, rodiny... Nájdete si takého obetného baranka? Môžete mať tak ako my, problém raz z rok... Drobnosť ako čerpadlo, ventil.. alebo každú chvíľu ako naši susedia .. pre prípad pokazená niečoho je naša verzia ,tj studňa s nádržou lepšie riešenie ako studňa čo čerpá vodu "priamo" do domu. Elektrika je najmenej, máme na ňu fond a posielame peniaze na spoločný účet, z toho sa kupujú aj filtre na vodu a riešia opravy . Vodomery aj tak musíme mať každý dom svoj. Problém by nastal keby niekto nechcel platit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?