Studňa a zvýšený obsah dusičnanov

Ahoj ... Na pozemku novostavba ... Máme studňu ..nedávno som robil test vody ( domáci ten papierik čo sa maca do vody ) a vyšlo mi že voda má zvýšený obsah dusičnanov...cca 100-150 ..povolená norma je 50 ....pozná niekto firmu v okolí Prešova na úpravu vody ...skúsenosť ...alebo ako ste to riešili vy ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od onndrejj:

Ahoj ... Na pozemku novostavba ... Máme studňu ..…
@onndrejj tiez mame studnu na pozemku, ale pouzivame vodu iba na polievanie zahrady a travnika. v dome mame vodu z vodarenskej spolocnosti. na zaciatku, pre 10 rokmi, som planoval dat vodu zo studne tiez do domu..., ale su tam obrovkse naklady na upravu vody, testy... nestalo to za to. ak nemas inu moznost vody pre dom, tak asi urobit rozsireny rozbor vody a podla vysledkov vybrat instalciu na upravu vody
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od silviu:

@onndrejj tiez mame studnu na pozemku, ale pouziv…
@silviu ďakujem za odpoveď akurát to riešim
Odpovedať

@silviu ďakujem za odpoveď akurát to riešim
@onndrejj Nepíšeš, že na čo ťa studňa je. Ak je plán ju mať ako pitnú vodu, tak musíš dať urobiť kompletný rozbor a podľa toho riešiť prípadnú úpravu, lebo to nemusia byť problémom iba tie dusičnany a niekedy úprava na pitnú vodu je hodne drahá prevádzková záležitosť. Ak na záhradu (WC), tak to je o inom...
Odpovedať
Povolena norma pre dojčata 30 ,bežne do 70 ,100-150 , znemena zamorenie žumpovym odpadom alebo blizkosť poľnohospodárskej pôdy ,hnojenej priemyselnými hnojivami z vysokym podielom dusika ,tak to máme napr. my
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@onndrejj Nepíšeš, že na čo ťa studňa je. Ak je …
@frantisekca jasné že na pitnú vodu ...momente čakáme za rozborom potom sa uvidi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

Povolena norma pre dojčata 30 ,bežne do 70 ,100-1…
@rudy1973 znamená či neznamená...je tam preklep na dosť dôležitom slove
Odpovedať

@rudy1973 znamená či neznamená...je tam preklep n…
@onndrejj znamená to zamorenie ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?