STUDŇA

Dobrý deň, už som tu tento týždeň písala no žiaľ bez odpovede.. Prosím je tu niekto kto by nám vedel pomôcť s rozborom vody a poradiť aké filtre sú naozaj potrebné? Chceme využívať vodu zo studne na bežne používanie nakoľko v našej oblasti nie je možné pripojenie na verejný vodovod. Cenové ponuky ktoré nám ponúkajú firmy sa líšia v stovkách eur.. Prosím keby tu bol niekto kto sa tomuto venuje.. Ďakujem!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od michaela_1234:

Dobrý deň, už som tu tento týždeň písala no žiaľ …
@michaela_1234 ahoj my este nemame hotovu kupelnu, ale ked bude, budeme kupovat uv lampu a zmakcovac vody dokopy to moze vyjst aj 1000e. Nie sme este rozhodnuti od koho zmakcovac kupime, uvidime ako nam to vyjde s miestom, kedze kazda ma inu velkost. Do toho chcem este aby nam nainstalovali 3filter do sachty 🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od michaela_1234:

Dobrý deň, už som tu tento týždeň písala no žiaľ …
@michaela_1234 filtre a úpravu vody môžeš začať riešiť až po rozbore vody, veď ako chceš filtrovať keď nevieš ci tej vode nieco je... Standardne sa dava mechanicky filter len na väčšie nečistoty poprípade jemnejši filter na prípadný piesok atd... Takže najskôr rozbor vody a potom uvidíte ci treba vodu nejako dodatocne upravovať. A k tomu rozboru treba napísať odkiaľ si nech vedia ľudia poradiť v okolí nejakú firmu ktorá robí rozbory poprípade pouzi google 🙂.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od audinak:

@michaela_1234 filtre a úpravu vody môžeš začať r…
@audinak Pardón, asi som sa nevyjadrila správne. My už máme spravený kompletný rozbor vody 2x, posielali sme firmám na nacenenie ale cenové ponuky sa od seba veľmi líšia a táto oblasť je pre nás úplne cudzia takže absolútne nevieme pre koho sa rozhodnúť. Bohužiaľ vo vode je veľa nevyhovujúcich látok takže rátame s väčšou investíciou ale už chceme aby sa to aj vyplatilo a náhodou sme niečo nedávali zbytočne alebo naopak, niečo nepodcenili.. :)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od michaela_1234:

@audinak Pardón, asi som sa nevyjadrila správne. …
@michaela_1234 dávate otázku laikom, nečakajte odpoveď.Skúsenosti majú len špecializované firmy a ešte aj o tých mám pochybnosti, že uprednostia predaj pred pomocou. Ak je voda nevhodná pre viac ukazovateľov, najskôr treba povedať akú máte studňu, ako bola čerpaníá. Už som videl aj studňu kde bola nezávadná voda a prehnaným čerpaním stiahla znehodnotenú vodu z iného horizontu. Ak je studňa urobená podľa posudku hydrogeológa, treba sa naňho obrátiť aby posúdil zvodnený horizont. Aje plytká, je lepšie urobiť inú, hlbšiu s dobrou vodou. A urobiť ju tak, aby sa neznehodnotila už pri vrtaní. Filtrácia a úprava je drahá, treba ju obsluhovať a nezaručuje výsledok. Lrajné ruešenie je používanie balenej pitnej vody.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?