Rozvody vody a kúrenia - je toto v poriadku?

Prosím Vás, stavajú nám dom a takto vedené rozvody som ešte nikde nevidela, je to takto v poriadku?
Odpovedať
1
2

Odpovedať
@matulka88 krasa ale aspon neprevrtali hydroizolaciu! Brali ste najlacnejsiu ponuku? Lebo takto odbornik nepracuje.
Odpovedať
@gkrivanek Toto je vrchne poschodie. My nemáme možnosť výberu, stavia to niekto iný a my sme do toho vstúpili.
Odpovedať
Strasne!
Odpovedať
tlakovu skusku urobili? ak keby ano, urobil by som si svojpomocne vlastnu :) pre pokoj na dusi, ked vidim tu zlozitu situaciu :D nie som odbornik, neviem sa preto fundovane vyjadrit, no aka skladba podlahy tam pojde? 3cm krocajova? kolko poteru? lebo miestami su tie trubky pomerne vysoko v priestore... tipujem aj 7-8cm.. inak to je BYT ? alebo nadstavba domu? preco v DOME tahaju potrubia potrubia krizom krazom na POSCHODI? nejak mi to nedava logiku, ale som iba laik.
Odpovedať
@matulka88 neviem si predstavit co to vlastne je ale ten dom by som asi nekupil alebo by som tie hovada vyhodil az po tom co by ti cele vytrhali a vyhidili
Odpovedať
To je horné poschodie domu. Voda je PPR a kurenie plastohlinik. Neviem kolko izolácie, ale s poterom to ma byt cca 15cm. Som laik, ale toto mi hlava nebere len ked to vidim. Tlaková skuška este neprebehla.
Odpovedať
@matulka88 to je tak, ked za instalatera idu ti co mali v skole same 4ky a 5ky. Tiez som mal takych zmrdov v dome.
Odpovedať
@originalx čo si urobil? Apropo, tí istí nám robia aj elektriku!
Odpovedať
Profilova fotka
@matulka88 katastrofálne. 1, určite sú to fotky s poschodia?? Lebo je tam vydiet hydroizoláciu. Teda len pod múrmi.....som zvedavý ako sa bude napájať ostatná :-S 2, ako chcete ukladať izoláciu?? Nezávidím ten tetris :-( 3, vodár a elektrikár v jednom.....ak aj eletriku odvedie v takwjto kvalite tak zbohom. 4, PPR sa už moc nepoužívajú..... Keby ja mám takýchto majstrov tak ich na fleku pošlem kade ľahšie
Odpovedať
@logo22 Keby sme to mohli, tak ich vyhodíme. Sú to fotky z poschodia, mury su odizolovane preto, lebo spodné obvodové mury su zo starého domu a na tie sa dala nová deka. Postnem cez tyzden fotky elektriky., sa mi zda, ze to drazkuju kladivom. Potom dopenuju penou. Bol tam už aj plynár a je vidno ten rozdiel v kvalite odvedenej práce. Prečo sa PPRka uz moc nepoužívajú?
Odpovedať
Strasna praca - tak na ten polystyren som zvedavy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@pipulkoo Nemáme nejak možnosť voľby, ked nechceme prísť o nejaké peniaze. Neviem čo robiť. Všetci na to nadávate, ale aký problém z toho hrozí?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj keď ste do toho vstúpiliZavolajte si vlastný stavebný dozor Platíte si to tak máte nárok si to oddozorovať a mať výtky k prevedeniu a vyžadovať nápravu
Odpovedať
Tak ono to môže byť plne funkčné ale nevyzerá to moc dobre, to bude radosť tak zarezavat polystyrén. Určite si dajte urobiť tlakovú skúšku a nespoliehat sa na ich skúšku. Niektorý urobia skúšku na cca hodinu, ja som mal natlakovane rozvody na 6 bar cca týždeň.
Odpovedať
@roberttom Na vodu máte plasthlinik?
Odpovedať
@matulka88 nie,davali sme PPR ,pokial su rozvody z PPR urobene dobre tak sa neni čoho bať a kurenie mame podlahove .
Odpovedať
Profilova fotka
@matulka88 PPR sa nedajú ohýbať, treba použiť kolená....čiže váľa spojov.... veľa možností zlého spoja. Pri pex-al-pex ich máš minimum. Majú tenšie steny tak záberu aj menej mieste v podlahe. Dajú sa ohýbať. Ako píše @roberttom funkčné to bude ale kto vám bude pokladať polystyrén tak ten sa stoho picne
Odpovedať
@matulka88 a kde tam je podlahovka? Ako ja som elektrikar a vodu aj kurenie som si robil sam. Voda PPR a podlahovka pex-al-pex, ale teda toto ak robil kurenar-vodar, tak ja si otvaram zivnost. Nakopat ich do riti, alebo nedavat tolko piv...
Odpovedať
@megdesign S tým by som sa tiež moc nechválil. Nezaizolované v kolenách a všade použitá 5mm izolácia ako na studenú vodu. Na telu vodu sa dáva min. 10 mm, ale lepšie je 15 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@matulka88 ani ja, nie je . súhlasim s kuratko22222 , zavolať, nie montéra, ale dozor a opýtať sa za čo je platený.
Odpovedať
@ruren kolena si bandazuju starsi ludia, je tam vsade 8mm a ak by si chcel vediet, hrubsia izolacia sa dava na vodu studenu, nie "telu". Koli comu to tak je si zisti sam.
Odpovedať
@megdesign Podlahovka tam nie je, budú tam radiatory. Skusime zohnat vlastný stavebný dozor asi.
Odpovedať
Ja som videl na foto niečo podobné s tým, že tam ešte bola kríž nahádzáná elektrika, možno to robila tá istá partia:)
Odpovedať
@megdesign Pre eliminaciu kondenzu na studenej vode postacuje 6mm. Hocico naviac je zbytocne. To len na margo. A spravil si si to dobre, lebo robis na svojom a si technicky typ. Je to rozdiel voci tomu ako partia co robila pracu na obrazkoch.... Nevies o tom nic, mas malo casu, chces len trubku z bodu A do bodu B a viac Ta netrapi. Sak sa do toho vzi trosku.
Odpovedať
@kejsix ale ved jasne. ;-)
Odpovedať
Tubolit na kolenách nie je o izolácii ako o kompenzácii potrubí...
Odpovedať
@megdesign ,, ak by si chcel vediet, hrubsia izolacia sa dava na vodu studenu, nie "telu". Koli comu to tak je si zisti sam." Tak to by ma zaujimalo kde taku kokotinu zistim. A ešte k tym kolenam. Keď sa jedna o elektricke kurenie, každy debil sa tu odvolava na fizyku. Teraz neplati? Na studenych kolenach nebude voda kondenzovať? Tepla sa nebude ochladzovať?
Odpovedať
@dedo758 O akej kompanzacii? Čo sa kompenzuje na kolenach?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?