Rozvody TUV prehriate na 120°C

Pri nespravnom zapojeni termastatu k boileru prislo ku nekontrolovanemu prehriatiu vody v nom na 120°C. Obehova pumpa hnala vriacu vodu do rozvodov TUV v celom baraku. Cize cirkulovala mi v baraku nejaky cas takato vriacia voda. Mam plastove rozvody TUV, mohlo prist k ich poskodeniu? Ako to zistim = dokazem stupen poskodenia? Vyrobca odporuca max 70°C beznu teplotu, a max 95 kratkodobo. Vyssiu teplotu vraj tie rozvody neznesu a odporucil vymenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ake plastove, presny druh. V zaciatkoch uvadzania na trh som videl rozvody pary doplnene plastovym potrubim PPR ,vydrzalo
Odpovedať
Ak to malo 120C tak to už bola para, normálne by som natlakoval systém a čakal či to nejako výrazne poklesne ak áno niekde bude problém.
Odpovedať
Gratulujeme . Minule bol pripad ked jeden pan siahol do noveho boileru a z baterii sla para. Riesenie bolo komplet rozsekanie vodovodneho rozvodu a jeho vymena. O Kruzky to nevydrzali.
Odpovedať
ako bol zapojený nesprávne? správne je že prerušuje fázu, teplom rozpojí kontakt,ochladením sa spojí, ak by sa zapojil paralelne k napájaniu je vychladení v skrate vyhodí napájanie, ak sa bojler prehrial musel byť zapojený správne, no neprerušil napájanie, zapiekli sa kontakty a špirála hreje stále. cez pretlakový ventil musela isť para nedávaj ako otázku to by mal admin zrušiť , nedá sa už pridať príspevok
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?