Rozvod vody cez rozdeľovač - bude to fungovať?

Zdravím. Potreboval by som poradiť s rozvodom úžitkovej vody. Chcel by som rozvod studenej a teplej vody poriešiť cez rozdeľovače.. Obdobne ako sa to rieši pri podlahovom kúrení... Samostatný okruh na každé odberné miesto. Rozdeľovač bude v pivnici, z ktorého budú ťahané trubky k odberným miestam v pivnici. Ďalší rozvádzač bude na 1.NP...trubky k odberným miestam na 1.NP + 2 okruhy k dvom odberným miestam na 2.NP. Bude to v fungovať pohode alebo bude trvať nejaký čas, kým dôjde teplá voda do batérie? Budem vďačný za každý postreh. Ďakujem.
Odpovedať
@andyrjaby voda tiect bude, ale na tak zlozity system a velky dom budespotrebovat cirkulavne cerpadlo. Dam ti moj priklad, 5m pex20 a v sprche sa da sprchovat za cca 25s odpustania!
Odpovedať
@andyrjaby To ti kto poradil takú somarinu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam v garazi/TM 2 skladane rozdelovace s 4 vytokmi. 4 okruhy: Kupelna/WC/Kuchyna/Garaz a Ale co spotrebic to rura je IMHO sialenost. Navyse ti tam bude len zbytocne stat voda.Robil som to len preto, ze som dom rekonstruoval po castiach a potreboval som flexibilitu s rozvodmi. V novom dome okruh (kludne aj rurka 16 s 2ma vstupmi na kazdej nastenke ).
Odpovedať
@andyrjaby Ja mam rozdelovac na teplu aj studenu v suterene a rozvod 16kou pexal pex.Do 1m trubky sa vojde sa cca 0,1l vody.Najvydialenejsie miesto mam asi 10m,takze ziadna hroza.Kuchyna a sprcha su asi 5 a4m od rozdelovaca.Robil som to preto tak,abz som co najviac obmedzil spoje v stene,a navyse mi to umoznilo dodatocne wc pre pojit na vodaren na potocnu vodu.
Odpovedať
pozri si moj album, fotku z technickej, urobil som si vlastny rozdelovac aj s filtraciami a to este s prepinanim obecnej a dazdovej vody na TUV, teda lubovolne z dvoch zdrojov vody. Je to len na studenu vodu, uz banujem, ze nemam takto riesenu aj teplu ale s tymto uz nic neurobim. Kazdopadne to odpustanie vody nie je az taka hroza. Mne do kuchyne, co je cca 12metrov od bojlera, trubka PPR 20, do asi 8sekund mam teplu vodu v kuchyni.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?