Revízia plynového kotla

Dobrý deň, už tretí rok sme si dali urobiť revíziu plynového kotla. Hneď po revízií nám začalo pi izbách v dome strašne hučat. Nikdy predtým sme takéto zvuky nepočuli. Tak sme kontaktovali firmu ktorá realizovala revíziu. Po prvej návšteve si mysleli že čerpadlo. Zaplatili sme 25€. Pri ďalšej návšteve prečistili kotol nejakou chémiu 50€. Pri ďalšej návšteve vymenili čerpadlo ktoré stojí okolo 300€. Zistili sme sme že zvuk sa stále po izbách ozýva tak čerpadlo nám vrátili pôvodné. Ďalšie faktúry nám určite vystavia a situácia sa nezmenila. Tak teraz nevieme ako postupovať ďalej. A čo s tými faktúrami? Ja to považujem za reklamáciu revízie lebo vtedy sa tam niečo poškodilo. Poraďte?
Odpovedať
@julinka1111 reklamacia revizie asi neexistuje kedze pri revizii sa nerobi v podstate nic, to ze zacalo nieco hucat s tym asi moc nema, neda sa to poradit takto na dialku ked clovek nevie ako to huci.
Odpovedať
@sysell ešte nám tvrdili že to môže byť špina. Ale záhadné je že to začalo hučat práve po revízií
Odpovedať
@julinka1111 aky je to kotol 300 eur cerpadlo nestoji ani do tepelneho cerpadla za 10 tis eur.
Odpovedať
@gkrivanek veissmann
Odpovedať
@julinka1111 ktory typ. Vitodens 200 ci 100
Odpovedať
@gkrivanek podla teba kolko stoji obehove cerpadlo na buderus gb172?
Odpovedať
@gashtaan netusim kolko?
Odpovedať
@julinka1111 vsak ste si objednali niekoho kto Vam odstrani hucanie v kotli.pokial to neodstrani nevidim dovod platit.,to dokedy tam budu chodit a Vy budete stale platit.A treba rozlisit 2 zakladnr vec 1.a Revizia kotla 1b Servis kotla. Revizia Vam je na hovno,Vy potrebujete servis.A ten sa plati ,ked sa chyba odstrani..
Odpovedať
@daralbajda Ale to je typicky servisny zasah.Budu tam chodit dookola, prd vyriesia a potom odporucia kupit novy kotol.
Odpovedať
@daralbajda ze ty normalne vies vypotit aj normalnu vec.
Odpovedať
@gkrivanek pocuvaj ja som uz cosi zazil chuiovin...
Odpovedať
@gkrivanek pytam sa teba, ty si pisal "aky je to kotol 300 eur cerpadlo nestoji ani do tepelneho cerpadla", znelo to, ze si nejaky expert na ceny nahradnych dielov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan tak do mojej znacky o ktorej sa vsade siria famy ze su diely najdrahsie som sa za 10 rokov nestretol s obehovym cerpadlom za 300Eur. Ja buderus ani zvieratka neriesim.
Odpovedať
@gkrivanek tak teda naco mudrujes, ked ani netusis, kolko stoja cerpadla do kotlov inej nez tvojej znacky 🤔 snad aspon tusis, kolko asi stoji cerpadlo tepelneho cerpadla, ked uz porovnavas.
Odpovedať
@gashtaan dalsj mudry , za 1o rokov som sa nestretol s obehovym cerpadlom do kotla za 300eur co natom nechapes. Na zaciatku som riesil aj ine znacky. Poslednych 8 rokov len viessmann a ziadne cerpadlo do nastenneho kotla nestoji tolko tak co riesis!? A rovnako tolko nestoji do ziadneho nastenneho kotla nakolko vsetci pouzivaju bud Wilo alebo Grundfoss a takmer identicke cerpadla. Ak sa to kupuje s celym hydroblokom tak ano inak mozem tvrdit ze ani u inych vyrobcoch tolko nestoji. Nech sa vyjadri aj iny technik od inej znacky lebo tu kua ked nedas dokaz tak len vyvraciate ako blbci vsetko co clovek napise.
Odpovedať
@gkrivanek normalne som sa pytal, lebo ma to zaujimalo, kedze ceny co vidim na nete za obehove cerpadlo do mojeho kotla su okolo 300EUR a ty si vyhlasil, ze tolko (vseobecne) ziadne cerpadlo do kotla nestoji. Uz mi ho raz menili, ale ako pises, s celym hydroblokom sa to menilo, da sa vymenit to cerpadlo samotne?
Odpovedať
@gashtaan vidis s hydroblokom to je kua rozdiel. V 90% pripadoch sa to da aj bez hydrobloku. Zalezi na znacke a type.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@gkrivanek teraz mam prilezitost zistovat, ci sa da cerpadlo vymenit samotne alebo len s cely hydroblokom. Po 5 rokoch od vymeny odislo znova 😠
Odpovedať
@gashtaan čo to máte za čerpadlá..ja mam 20 rokov a idu 2x grundfos , 1x wilo ..ked odíde čerpadlo chyba je v inštalácií .. mám podlahovku , zapnem čerpadlo 15.10 , vypnem 15.4 , takto ide už 9 rokov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?