Rada od elektrikára alebo kto sa vyzná.

Zdravim,v dome sú vytahané káble a zničená rozvodova skrinka.Elektrika je prihlasena. Stačí zavolať elektrikára aby natiahol káble a urobil skrinku,či je to nutné riešiť s elektrárňami? Aké zdĺhavé to môže byť?
Odpovedať
@654852 Elektromer je kde? V tej skrinke?
Odpovedať
@kejsix áno,vieš poradiť? A koľko by mohlo všetko na novo vyjsť? Dvojpodlažna kocka,viem že ceny sú rôzne ale s čím určite počítať.
Odpovedať
@654852 stačí elektrikár 🙂 , bude to stáť pár tisíc a trvať od dvoch týždňov do dvoch mesiacov podľa šikovnosti a nešikovnosti a veľkosti partie elektrikárov.
Odpovedať
@654852 ""Chcem auto" predajca Ti bude odporúčať PORSCHE /ale Ty chceš niečo iné/ nevie aké sú požiadavky od Teba na auto /on chce zarobiť/ ... To máš aj s elektrikou kým, sa Ti na to elektrikár nepozrie a prejde s Tebou čo všetko chceš mať tak zatiaľ TI NIK nedá cenovú ponuku...Ale s čím môžeš počítať že to lacné nebude... ;-) ;-) Takto od PC Ti nedá nik cenovú ponuku... :-)
Odpovedať
Elektromer tam je? Funkcny a zaplombovany vratane istica pred elektromerom? Ak ano, staci zavolat elektrikara a doriesit. Ak je vybrakovany aj elektromer, potom je dost mozne, ze budes prerabat a davat skrinku na plot podla aktualnych poziadaviek distribucky.Tiez poradi elektrikar, ked to uvidi. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň prajem ako odšrubujem sklenenú guľu od bakelitu ak je zle zákrutena neda sa pretočiť. Poprosim pomoc
Odpovedať
@lubomira_olejnikova mala by vyčnievať hlavička skrutky pootočiť ju ide i vhodnými kliešťami ak nejde skrutkovačom a po výmene žiarovky dať novú skrutku, zrejme zahrdzavela, povoliť ide i nastriekaním (silikonu, grafitu,oleja, brzdová kvapalina) ak celú guľu zaskrutkovanú jedine nastriekať celú guľu uchytiť cez utierku aby sa nešmýkala
Odpovedať
Profilova fotka
Misliťe nastriekaľ WD 40 mňe ide nájprv o guľu sklenenu žiarovku viem.
Odpovedať
Profilova fotka
To je svetlo na rodinom dome nevieme povoliť ani do jednej straní sa nepohne .Poprosím čo môžme zastríkat aby sa pohla ta gúľa.
Odpovedať
@lubomira_olejnikova Tam asi nebude žiadna poistná skrutka. Je to len silno zatiahnuté. Ak to neide odkrútiť, tak môžeš skúsiť streknúť WD40 medzi guľu a bakelit na závit. Možno sa to uvoľní. Inak len skúsiť silnejšie točiť. Ak máš doma hrubší kožený opasok, môžeš to skúsiť obtočiť okolo toho skla a tým to skúsiť odkrútiť, aby sa ti sklo nešmýkalo v rukách.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?