Pripojenie vody ku geberitu

Ahojte, chcel by som Vas poprosit o radu. Povodne sme planovali do kupelne osadit klasicke WC, tak sme nechali vyvod vody cca 15cm nad poterom vedla odpadu pre WC, trci zo steny to navaracie koleno na PPR trubku s vnutornym kovovym zavitom, ako je na obrazku nizsie. Teraz sme sa vsak rozhodli pre geberit, primurujem k povodnej stene este 15-ku porfix do vysky cca 120cm, ktorym obmurujem ten geberit. Mam vsak dilemu, ci: 1. vysekat zo steny tu PPR trubku na vodu, odstrihnut to koleno so zavitom a dat to predlzit az hore k napojeniu geberitu alebo 2. nechat to kolienko ako je a pouzit nejaku kvalitnu flexi hadicu na napojenie geberitu s tym, ze sa nejako utesni alebo zalepi ten skrutkovany spoj Ide mi o to, aby to casom nezacalo tiect v tom skrutkovom spoji a nemusel som rozbijat obklad kvoli tomu. Dakujem za pomoc.
Odpovedať
@dzonko1 naskrutkovať pancierovu hadicu a pripojiť na geberit, nie je dôvod aby to tieklo.
Odpovedať
@dzonko1 pancierova hadica už nie raz praskla. Šiel by som na 100% istotu. Použiť 90° prechod na plasthlinik 1/2 /16. Použiť tesniace lepidlo. PH rúra 16. A ďalší prechod 1/2/16 vnútorný závit.tiez s lepidlom. Zaručene ak majster aj vykalibruje rúru nebude to púšťať.
Odpovedať
@dzonko1 ak to nechceš časom vysekávať, tak flexibilnú hadicu nedávaj a potiahni zváraný plast až po nádržku
Odpovedať
zváraný plast PPR sa ešte v tejto dobe používa? prehriate zvary zvyknú zmenšiť svetlosť PPR a ťažko sa to odhaľuje každý mi ospevuje pexalpex a podobné ohybné potrubie s lisovanými spojmi
Odpovedať
@jakino Vdaka za pomoc, asi mate pravdu, pojdem na istotu so zvaranymi spojmi, radsej teraz sekat ako potom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?