Pripojenie elektriky a kanalizacie

Ahojte, prosim Vas ako je to s pripojenim elektriky a kanalizácie ked este nemame stavebne povolenie? Vsetko mame uz odovzdané len sa este nevyjadrili a nedá sa tam ani dovolať. je možné to už napojiť? Zmluvu so zse uz mame. Aj dom stoji 🤷🏻‍♀️
Odpovedať
@dadus_ka propojit ta musia oni...skrinku a hodiny uz mate uniestnene??
Odpovedať
@pluvko praveze nemame vobec nic, len vyvody z domu + vymerany kabel do skrinky a do stlpu z ktoreho budu napajat. Viem ze to robia oni ale ci neni problém keď nemáme stavebne. Akurát kanalizáciu nam bude robit sused.
Odpovedať
Profilova fotka
@dadus_ka elektrinu ti prídu zapojiť keď splníš technické podmienky a budeš mať vypracované projekty na elektrickú prípojku, a fyzicky zhotovenú na základe projektu.
Odpovedať
@dominik_galaba no to mame. Ale co ta kanalizácia a voda?
Odpovedať
Profilova fotka
@dadus_ka pokiaľ kanalizácia patrí obci, treba sa informovať ako postupovať. Pokiaľ kanalizácia patrí vodárňam (Z, S, V ?), treba kontaktovať vodárenskú spoločnosť - aj ohľadom kanalizácie a vody (za predpokladu, že patrí kanalizačný systém v danej lokalite vodárňam - ak nie, tak riešite len vodu) Zavolaj na obecný úrad ak si z dediny a tam sa infromuj.
Odpovedať
Profilova fotka
Trochu nechápem.Nemáte stavebné povolenie a dom stojí?
Odpovedať
Profilova fotka
Prípojky sú vo všeobecnosti drobné stavby, nepotrebujete stavebné povolenie ale ohlásenie drobnej stavby Elektrická prípojka: - musíte vybudovať podľa podmienok prevádzkovateľa (od stĺpu po skrinku merania a následne od skrinky merania po rodinný dom) - projektová dokumentácia skutočného prevedenia (bude stačiť zakresliť do projektovej dokumentácie trasu skutočného prevedenia a potvrdiť jednopólovú schému zapojenia) - toto zakreslí a potvrdí zhotoviteľ - revízna správa prípojky, tu kontaktujte Vášho revízneho technika Kanalizácia: - pokiaľ neviete kde začať, overte si či súčasťou projektu rodinného domu je aj projekt kanalizačnej prípojky - ak nie nájdite si projektanta a dajte vypracovať - ak áno, zavolajte si správcu kanalizaćnej siete (túto informáciu Vám dá OcÚ alebo MsÚ) - požiadajte o ohlásenie drobnej stavby (pokiaľ kanalizačná prípojka nieje súčasťou stavebného povolenia) - požiadajte o rozkopávkové povolenie k drobnej stavbe - dajte si posúdiť dokumentáciu (pokiaľ to ešte nemáte) - uzatvorte zmluvu o odvádzaní odpadových vôd - zrealizujte pripojenie
Odpovedať
@pripojky_info dakujem, super vysvetlene 🙏🙏🙏
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?