Odpoveď na príspevok od petersd:
@duzu Ešte k tým kurvitkám. Tak mi porozprávaj ku… @petersd samozrejme to nie je náhoda. Nie je žiadne tajomstvo, že výrobcovia používajú nekvalitné materiály (niekedy zámerne, inokedy kvôli cene) - veď to tu už odznelo v kontexte bojlerov..Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd >Jediné mínus pre trafa je hmotnosť- N… @gadefox naviac výstupné napätie je pulzné -dodáva energiu len ked treba,nie stále,napr. podľa frekvencie procesora,v čase ked energia nejde chladne,Odpoveď na príspevok od gadefox:
@petersd samozrejme to nie je náhoda. Nie je žiad… @gadefox pri bojleroch je najväčší škodca horúca tvrdá voda , má mnoho minerálov, preto ohrievať na najnižšiu teplotu menším výkonom v menšej nádobe, v čo najkratšej vzdialenosti od výstupov, kúchyňa a kúpelňa blízo seba má vtedy najmenšie stratyOdpoveď na príspevok od duzu:
@gadefox naviac výstupné napätie je pulzné -dodáv… @duzu každý spínací zdroj je galvanicky oddelený malým trafom na výstupe, takže sa nemá ako "naladiť" na frekvenciu procesora. Pulzný priebeh napätia je vyhladený kondenzátormi.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@duzu každý spínací zdroj je galvanicky oddelený … @gadefox Naozaj? Ja viem, že spínanné zdroju sú galvanicky spojené so sieťou...Odpoveď na príspevok od petersd:
@gadefox Naozaj? Ja viem, že spínanné zdroju sú g… @petersd Huh? Nepísal som to tebe, ale duzu.Odpoveď na príspevok od gadefox:
@duzu každý spínací zdroj je galvanicky oddelený … @gadefox videl si aspoň jedno zapojenie spínaného zdroja ktorý napája procesor?ide to od vtedy ako sa vynašiel brúsený kryštál kremíka na presnú frekvenciu rádovo Mega a rôznym delením sa nastaví na použitie konkrétnych obvodov, na presnú frekvenciu procesora vyhladenie jednosmerného napätia s mostíkom 4 diody alebo následne jeden obvod bolo pri stálych zdrojoch s trafom na presné napätie, posledne bol k tomu Integrovaný obvod s 2 vývodmi doplnený elektrolitickým kondenzátormy , napätie sa kontrolovalo osciloskopom bolo vidieť priebeh napätia v rôznych bodoch práve jednosmerné napätie bolo problémové od začiatku jeho použitia v rôznych obvodoch pokiaľ nebol kremík polovodič dovtedy väčšinou veľké selénové usmerňovače napr v prvých TV kde bola vyššia frekvencia pomaly na pol priestoru,alebo na napájanie trolejov na železnici boli nutné meniarne