Potiahnutie plynu do domu

Profilova fotka
ahojte, chcem sa opýtať, budeme si viesť do domu plyn, ktorý je od nášho pozemku cca 5 metrov...moja otázka znie, čo všetko zabezpečujú v tejto veci plynári (SPP), ťahajú plyn iba ku plotu, kde bude plynová skriňa a ďalšie ťahanie plynu si musíme zabezpečiť sami nejakou externou firmou alebo to všetko robí SPP, že potiahne plyn až do domu? a koľko si za tieto všetky veci pýtajú? ďakujem za odpovede....
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme si pripojenie museli cele zabezpecit samostatne, SPP iba papiere riesi (a nebolo ich malo). aj vy si to budete musiet riesit externou firmou, tak ako aj plynove rozvody v dome (teda k budes varit na plyne).
Odpovedať
Profilova fotka
@ozka ale prípojku k plotu rieši SPP, nie? lebo plyn nám ide 5m od plota, takže toto asi nerobí externá firma či? :)
Odpovedať
@tinka01 už je tu viac takýchto tém za posledný týždeň, tak si ich vyhľadaj. SPP nerobí prípojku, všetko robia externé firmy, ktoré majú dohody s SPP.
Odpovedať
@tinka01 aj my to budeme riešiť, ale ešte sme len na začiatku, takže sme sa tomu nevenovali. My máme plyn.potrubie cez cestu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@tinka01 my plynovú prípojku riešime teraz. Po schválení prípojky a uhradení pripojovacieho poplatku sme si na stránke SPP distribúcia našli 3 firmy v našom okolí, ktoré sú oprávnené prípojky plynu realizovať. Vedia urobiť všetko "na kľúč". Teda nie je potrebné sa o nič starať. Zataiľ máme cenové ponuky od 2 firiem a značne sa líšia. Kým prvá nacenila všeko komplet (vytýčenie sietí, výkopy, prácu, prípojku, skrinku....) a druhá skoro nič okrem samotnej prípojky tak cenový rozdiel je skoro 800€. Drahšia je napodiv tá firma, ktorá nenacenila skoro nič okrem tej prípojky. Zvláštne, že? Plyn vedie hneď oproti nám cez cestu (asi 7 m od nášho pozemku), bude sa pretláčať popod cestu a cena do 1500€ (možno o 150-200€ viac, ak sa bude musieť ničiť asfalt na povrchu cesty).
Odpovedať
Ahojte, ja mám plynovú prípojku na hranici pozemku (ozaj úplne na hranici) a na ňu su napojení 3 susedia. Mám si z nej len urobiť odbočku na svoju vlastnú prípojku. Lenže sú to vraj akési staršie oceľové rúrky 25 mm a tá "odbočka" a nastoknutie vlastných hodín ma bude stáť 1300 €. Zadlo sa mi to nejak moc ... keď si vezmem že treba potom ešte ťahať od hodín do domu. To ma plyn vyjde sakra draho.
Odpovedať
@roman286 Veru áno... inak sa kúriť nedá? Napr. kombinácia elektrina+drevo...?
Odpovedať
@blacksr Chceli sme elektrinu, ale tú nám nedovolili kvôli preťaženej sieti a na tuhé palivo sa mi moc nechce (nemám ani miesto na "kotolňu" ani kam moc skladovať drevo, ani nie som moc na štiepanie a tak...) ... takže to vidím len tak, že si to budem musieť zacvakať.
Odpovedať
@roman286 Aký je limit pre ističe? Veď dom môže vykurovať elektrinou aj tak, že má tarif DD2 a istič 3x25 A. Čiže tak urobenú elektrinu ako v dome ktorý kúri plynom. My to tak máme. Len treba znížiť straty domu na minimum. Izolácie naviac vyjdú tých 1300 €, čo inak dáte za prípojku plynu.
Odpovedať
Určite to zmysel dáva. A čo potom s ohrevom vody?
Odpovedať
@roman286 Tiež elektricky a je možné uvažovať so solárom, aspoň do budúcna. My ročne potrebujeme do 1500 kWh na TUV, čiže okolo 200 € v elektrine DD2. Skúste si dať aspoň sezónny - stačí čierna hadica ako predohrev do bojlera. Na 60°C to dokáže slnko zohriať.
Odpovedať
Zdravím Vás, potreboval by som vedieť, koľko by ma vyšiel materiál na do tiahnutie IS voda, plyn - cca 100m.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojte, pocula som ze ak by som chceôa plynovu pripojku na dalsi rok, mam si to uz vybavovat teraz ze im to velmi dlho trva plynarom az vraj pol roka kym by nas zapojili..je to pravda? PREšOV
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?