Posunutie elektromeru - čo k tomu potrebujeme?

Ahojte viete mi poradit chceme posunut elektromer o pol metra viete mi co vsetko k tomu potrebujem pripadne tlaciva ? Dakujem
Odpovedať
@spolocenskesatynela obráť sa na svojho distribútora SSE-D, elektromer je majetkom distribútora, len on ho môže zapájať a určiť kde môže byť
Odpovedať
Pokial mas dost dlhy kabel na posunuie tak by som to ani papierovo neriesil ,zavolal el. ,vypol istic na stlpe aposunul.pol metra je nic pokial zostane na hranici pozemku.
Odpovedať
@duzu elektromer je sice majetkom distribucky ale tipujem ze pani mala na mysli elektromerový rozvádzač. a jeho umiestnenie je distribucke ukradnute, akurat musi byt na verejne pristupnom mieste. @spolocenskesatynela ak je kabel dost dlhy, je zbytocne to riesit s distribuckou, prekladku zvladne kazdy lepsi elektrikar ak treba davat novy kabel a teda je potrebne rozplombovat istic pred elektromerom, treba na to ist trochu inak rozplombovat istic, premiestnit rozvadzac, zapojit novy kabel, nahlasit na poruchovu linku poruchu istica - tam ti povedia ze si ho mozes vymenit a do piatich dni ti ho pridu zaplombovat, zaplatit poplatok za plombovanie - u VSD som platil tusim 18e tento postup plati pre VSD, mozno stredoslovaci to maju inak ale nemyslim si a predpokladam ze sa bavime o elektromerovom rozvadzaci v oploteni, nie na vonkajsej stene rodinneho domu
Odpovedať
Zacnite tym, ze urobite vykop, potom uvidite, ci je dostatocne dlhy kabel a ak nie, tak by sa mohol nadpojit. Sikovny elektrikar to zvladne aj bez odplombovania.
Odpovedať
no ked to chces mat oficialne, tak kompletne novy projekt... ako keby ste robili fungel novu pripojku, v poslednom obdobi som to riesila 2x, original chceli vsetko ako na novu pripojku. Ale ak mas nejakého známeho u energetikov, idealne poruchovkari, dohodni sa s nimi, posun elektromer kam potrebujes, zavolaj na poruchovu sluzbu (samozrejme v den ked ma dotycny znamy vopred dohodnuty clovek :) sluzbu), nahlasis, ze ty vypadla faza na stlpe. Dotycny clovek pride, "nahodi fazu" rozumej presunie ti elektromer na nove miesto a mas vybavene.... zaplatis danému cloveku do vacku a usetris nemale peniaze za projekt a poplatky elektrarnam...
Odpovedať
Profilova fotka
@spolocenskesatynela Zavolajte si šikovného elektrikára nič viac nemusíte riešiť
Odpovedať
Najprv odkop co najviac kablu v zemi a potom premiestni skrinku s elektromerom tam kam potrebujes a osad ju tam, zasyp vykop a mas hotovo. Nikomu nic nenahlasuj, nikoho nevolaj. Teraz idem posuvat celu skrinku o meter dolava a je to uplne jednoduche. Inak aj plynova sa da posunut par desiatok cm doboku a aj vyskovo, bez toho aby clovek nieco oznamoval a vybavoval povolenie. Tieto rady nadomnou ber s humorom, ved na urade by ta vysmialy, keby si tam prisle s tym, ze potrebujes vybavit pol metra presun.
Odpovedať
my sme posuvali elektromer a nepotrebovali sme ziadny projekt. nepotrebovali sme predlzovat ani skracovat ziadne kable, len presunut elektromer o 2m dalej do novej skrine. zavolaj na distribucnu spolocnost a tam ti vsetko vysvetlia. v nasom pripade to bolo tak, ze sme si zabezpecili svojho elektrikara, ktory vsetko presunul a pozapajal (stavebnu pripravu, chranicky atd sme si samozrejme robili sami). v den, kedy mal prist, sme volali na distribucnu aby nam poskytli ustny suhlas s presunutim a dohodli sme si s nimi spatne zaplombovanie elektromeru. o par dni prisiel technik, zaplomboval a bolo. platili sme za zaplombovanie 18e.
Odpovedať
Profilova fotka
Vacsinou nechavaju dostatocne dlhu rezervu pod skrinkou - ak teda nechces posuvat 10 metrov. Ak mas dostatocne dlhy kabel - odkop, posun, zahrn. Hotovo.
Odpovedať
@spolocenskesatynela dnes som posuval skrinku asi o meter a bola to brnkacka, za hodinu hotovo. ☺ Prva foto je pred a druha po posunuti uz na miesto, kde asi zostane.
Odpovedať
@originalx ver tomu ze presun pol metra ze az "priveľa".
Odpovedať
@lukino55555 elektroskrinka sa da posunut aj 3-4 metre, plynova mozno cca 1 meter, len treba viac odkopat, inak nevidim ziadny problem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx ano to netvrdim ze nie. Ja len ze niekedy sa posuva o par cm takze oproti tomu pol metra je velmi veľa
Odpovedať
@lukino55555 no ked som kazal eletrikarom aby mi ju osadili 30cm od suseda, taj ju osadili jak im odpadla od ruky, skoro ma drblo, preto som ju radsej teraz dal k plynovej, koli vykopu na kanalizaciu, aby som nemusel riesit kabel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?