Postup pri riešení IS

Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, uvažujeme o stavbe domu. Pozemok máme, momentálne riešime prístupovú cestu, nakoľko by sme chceli stavať na opačnom konci ( nakoľko na začiatku už stojí jeden dom). Ako postupovať v prípade zistenia IS, neviem či bude výhodnejšie potiahnuť ich po celej dĺžke pozemku, prípadne zistiť či z druhej strany nie sú bližšie. Mám sa obrátiť na príslušné orgány, či mi vedia povedať, kde v blízkosti sú prípojky?
Odpovedať
k stavebnému povoleniu aj tak potrebuješ vyjadrenia správcov sietí a povolenie k napojeniu sa. Žiadaj tých ku ktorým sa chceš pripojiť.
Odpovedať
@slavoslav viem,ze to potrebujem k stavebnemu povoleniu. Su na to nejake tlaciva, ci treba zajst len osobne a spytat sa o moznosti napojenia?
Odpovedať
Prípadne či už musím mať vyhotovený projekt, osadenie domu na pozemok a s tým tam ísť, alebo je možné sa len osobne informovať s LV či je možné sa vôbec v okolí niekde napojiť?
Odpovedať
Nepotrebujes projekt,ani ho skor nezacni robit,kym siete nemas. Informuj sa najskor na Savebnom urade, kde moze byt dom na pozemku osadeny a potom zacni riesit IS. Nieco o IS ti mozno povedia aj na SU. Ak nie, musis si body napojenia zistit priamo u sietarov,najlepsie je zavolat si tam najskor.
Odpovedať
@atlaska Ďakujem za odpoveď. Chcem sa spýtať, mám si zavolať na zákaznícku linku, že by som sa chcela informovať ohľadom bodov napojenia k budúcemu domu?čiže mi stačí prípade č. parcely, list vlastníctva?
Odpovedať
Ano, ale najskor si zisti pristupove cesty k pozemku, ci ti povolia stavat........inak skoda kazdej iniciativy.
Odpovedať
aj cez zákaznícku linku by ťa mali vedieť prepojiť, ale lepšie je zavolať na ústredňu miestne príslušného závodu a tam ti povedia meno a aj kontakt človeka čo má tie veci priamo na starosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?