Ponorne cerpadlo - pre dom(2xWC) a zahradu

Ahojte, Staviam rodiny dom - bungalov. Mam vykopanu studnu (sirka studne 1m, hlbka studne cca 9m). Vodu zo studne chcem pouzit na napojenie WC (2ks), je to samostatny obvod vody. Cerpadlo chcem umiestnit do studne aby sa zamedzilo hluku v dome. Avsak vodu zo studne by som chcel pouzit aj na polievanie zahrady. Chcel by som mat v studni 'T' kde jedna vetva by isla do domu a druha do zahrady (aby som nemusel tahat vodu z domu spat do zahrady). Zahrada ma cca 400m2. Elektricky privod spravim podla vybraneho cerpadla. Pre lepsiu ilustraciu toho co by som chcel pripajam obazok. Ma niekto podobne risenie? Bude to fungovat? A ake ponorne cerpadlo by ste mi odporucit nejake cerpadlo?
Odpovedať
Profilova fotka
niesom vodar takze ti neporadim co sa tyka zapojenia ale ak ti mozem poradit kup si kvalitne cerpadlo noria alebo sigma nedaj sa nahovorit na dake plavajuce obezne kolesa a ine sprostosti ja som take zodral uz dve a kazda vymena hydrauliky stala 120e v belumi. A pritom to je ponorka urcena na cerpanie vody z jemnym obsahom piesku ale tak reklamaciu neuznali asi myslia ze som snou tahal len cisty piesok :-D teraz tam mam uz dlhsie noriu terca a bez problemov zatial...a co som zistoval na nu servis tak si ho viem spravit aj doma a nahradne diely stoja do 40e :-)
Odpovedať
@matias22 mam to takmer ako mas na obrazku, s tym ze este aj tlakovu nadobu mam v sachte (mam vrtanu studnu). Povodne som mal v sachte aj tlakovy spinac, ale vadila mu vlhkost (za rok som ho menil 2ks). Tak som dal tlakovy spinac do technickej miestnosti (cca 10m od nadoby).
Odpovedať
@13kovi13 - ked povies A treba povedat aj B. To co doma mas je dobre cerpadlo ale je to vretenovka - to znamena vysoky vytlak ale slaby prietok. Je to teda cerpadlo s obmedzenym pouzitim. Plus jedine mozne pouzitie je s tlakovym spinacom pretoze to nespolupracuje so ziadnou riadiacou jednotkou, co zase je dost limitujuce na dnesnu dobu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec1 stopercentne som si isty ze ho nepouzivaju policajti na rozhananie demonstrantov ale na potreby rodinneho domu je uplne postacujuce x-) myslim ze aj na dva zachody a polievanie aj ked sa bude limitovat tym tlakovym spinacom ktory tam chcel mat ako je uz hore napisane.
Odpovedať
@13kovi13 to hej chcel by som nejake kvalitne cerpadlo aby cosi aj vydrzalo. Celkom sa mi paci sigma, napr. SIGMA 1" EVGU-16-8-GU-080. Len este zistit ci mi to bude stacit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?