Podkopanie cesty

Zdravim, vie mi prosim niekto informativne poradit? Som uplny laik. Mame zaujem o vybudovanie plynovej pripojky a plyn vedie popod cestu vid. obrazok. Je to mozno 1,5 metra od okraja cesty kde sa nachadza parcela na ktorej chceme vybudovat pripojku. Myslite ze bude mozne cestu len podkopat (neviem v akej hlbke zvycajne byva plynovod) alebo bude potrebne rozbijat cestu? Prosim vas ak niekto riesil podobnu situaciu pomohlo by nam vediet ako na tom sme a co mozme ocakavat. Dakujem
Odpovedať
@wlado131 kamarát u nás v obci podkopával ručne. V pohode. Hĺbku ti určia plynári mašinkou. Je to bezplatné.
Odpovedať
Nám rozbili cestu pretože človek ktorý prišiel pripájať potreboval manipulačný priestor navrtat navariť predsa
Odpovedať
@wlado131 S najväčšou pravdepodobnosťou firma, ktorá bude robiť prípojku, sa nebude piplať s podkopaním cesty, navyše je to nebezpečné a po skončení realizácie nie je možné podklad zhutniť pod betónom tak, aby sa cesta neskôr neprepadla. Takže pekne prídu so zbíjačkou a rozkopú cestu. Plynovod býva v rôznej hĺbke - 1 - 2 metre.
Odpovedať
@chrobak7 My ked sme vybavovali plyn tak sme mali firmu ata nam isla popodcestu do zahrady a odtial do domu.Takze si zavolaj firmu a nemusis nic riesit oni ti ju popodcestu pretlacia aj tak je plynova pripojka majetok plynarni.
Odpovedať
@petka456 A este tak sme pretlacali aj elektrinu lebo sme nechceli ist vzduchom aby som mala kable nad domom.
Odpovedať
@chrobak7 Joj prepac napisala som to sebe ale chcela som to tebe.Ahoj.
Odpovedať
@chrobak7 to si ma nepotesil :( . nevies ako velky priestor treba na montaz? predpokladal som ze meter od okraja cesty je na podkopanie hoci rucne v pohode. nevies nahodou co stoji cca taka rozkopavka?
Odpovedať
@petka456 Predpokladám, že vám pretláčali potrubie pod cestou. to je niečo iné, než čo potrebuje @wlado131, on potrebuje pod cestou urobiť prípojku. Na to, aby mohli pod cestou pracovať - urobiť prípojku, by museli vykopať tunel široký aspoň 80 cm a vysoký na výšku človeka. A taký tunel by museli pod cestou zabezpečiť, aby sa steny nezosunuli. Je to komlikovanejšie, než rozkopať cestu. Cenu neviem, každá firma si môže vypýtať inak. Len si na to nedohodni rómsku partiu.
Odpovedať
@petka456 dobrý večer. Elektriku ste riešili v Bratislave a okolí? Nevedeli by ste mi prosím odporučiť firmu na podkopanie cesty kvôli vedeniu elektriky? Ďakujem
Odpovedať
@jankaemuska Nie.My sme riesili tu v Ziline.Rada by som ti pomohla ale je to daleko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?