Pitna voda zo studne - Zohor

Planujeme stavbu RD v obci Zohor (okres Malacky) a nakolko sa nemozme pripojit na Vodovod, planujeme vodu zabezpecit zo studne. Studna teda bude jedinym zdrojom pitnej vody. Zaslala som niekolko dopytov do firiem ktore ponukaju vrtanie studni a dostala som rozdielne odpovede: 1. niektore firmy hovoria ze vrt musi byt minimalne 50 metrov hlboky ak chceme mat pitnu vodu. Tu je cena uz okolo 6000E (bez cerpadla a projektu) 2. niektore firmy hovoria ze vrt staci 10-13 metrov a doplnit upravovnou vody (vraj pitnu nedosiahneme ani pri vrte 50 metrov hlbokom) Mate prosim niekto skusenosti?
Odpovedať
No ja neviem, ale niekde som cital ze hydrogeolog by mozno aj vedel poradit (aj keby za odmenu). Ja zvazujem tiez, pretoze BVS ma nasrala a ceny za vodu su extremne vysoke. Ty wole, ved v saudskej Arabii maju mnohonasobne lacnejsiu vodu, ako my, co cele Loovensko lezi na sladkom mori vode.. Cena za kubik vody v Arabii je 3centy. stocne je jeden cent. Kolko ze my platime na sladkom mori na Loovensku? 1eur za kubik tam a 1eur spat? Super, famozne, bombasticke.. A to podotykam, teraz od janurara 2016 isla tu v Arabii cena vody hore, asi trojnasobne.. a stocne tu neexistovalo inak kubik vody z auta/tankeru je tak 1.3eur - tolko, co z potrubia na Loovensku.. Cize mne osobne je jedno, kolko dam na studnu, hoci si ju vyvrtam sam, vymyslim si vrtak, a vyvrtam ho tak, ako som si vymyslel kladky na strop v dome a vsetko zautomatizoval tak, aby to zvladol 1 slabsi, ale zanieteny clovek. ale k veci - pitna musi byt pitna, bezpodmienecne, a pracka zvladdne aj menej pitnu, no sprcha/kupel tiez musi byt asi ako tak pitna, lebo cez kozu sa absorbuje bordel tiez... otazne je zaruka na vodne dielo, lebo 6000eur je uz poriadny balik penazi. plus treba zistit, kolko realne taka studna vydrzi, atd atd.. asi by som si kupil aj literaturu na pochopenie vrtanych studni.. cim viac sa naucit, tym mensia sanca ze nas niekto odrbe... a to sa veru ze pokusat budu :) :)
Odpovedať
V prvom rade budete mat vrt taky hlboky, v akej hlbke narazia na vodu a to teraz tazko povedat. Voda moze aj nemusi byt pitna v roznych hlbkach. V mensich hlbkach mozu by problemom zle tesniace zumpy, latriny a ine zdroje znecistenia na okolitych pozemkoch. Vo vacsich hlbkach casto zase byvaju tazke kovy vo vode. Myslim ze firma, ktora vam povie, ze musi vrtat 50m, aby voda bola pitna, s vami nejedna seriozne. Je velky predpoklad, ze na Zahori budete mat normalnu pitnu vodu, mozno bude potrebne pouzivat nejake filtre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?