Pískanie na dvore

Dobrý deň, už asi mesiac máme taký problém, že na dvore počujeme nonstop bez prestávky slabé pískanie. Zo začiatku to nebolo počuť v noci a ráno, začalo to možno ráno okolo 9.00 a v noci už to počuť nebolo. V posledných dňoch je to ale počuť už nonstop. Nevieme určiť z čoho sa to pískanie šíri. Od nás nie. Musí to ísť od niektorého susedného domu a akoby zo strechy, ale to tiež nie je úplne isté. Googlila som, čo by to mohlo byť, ale možností je viac . Elektrické vedenie, tv anténa, bazénove čerpadlo, solárny panel... Zvuk som aj nahrala, ale nejde mi sem pripojiť. Vedeli by ste mi niekto poradiť, ako zvuk identifikovať, prípadne ako prísť na to, odkiaľ sa šíri bez toho, aby som obiehala susedov naokolo? Susedské vzťahy tu totiž nie sú bohviečo. Na dvore už sa nedá sedieť, lebo človeku už potom aj v hlave začne pískať a je to dosť na nervy. Ďakujem
Odpovedať
Klasika, elektrická plašička na kuny/hlodavce.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@kejsix ďakujem za radu, snaď máte pravdu🙂 Teraz už len zistiť, ako to vyzerá a kto zo susedov si tú "super" vecičku zaobstaral. Veď to není normálne. Aj teraz mam otvorenú vetračku v izbe, pozerám telku a to pískanie počujem aj tak a až do mozgu mi to leze. Otras
Odpovedať
Niekomu to vadí, iný to nepočuje na dva metre. Pri intenzite tých plašičiek si myslim, že nemáte šancu reálne donútiť nejakého suseda, aby to kvôli vám vypol. Ale všetko sú dohady.
Odpovedať

@kejsix Kolega si dnes kúpil plašičku na krtkov. Píšu tam, tže vydáva zvuky s frekvenciou 300 - 1000 Hz. Spýtam sa ho, či ju počuje, keď ju nainštaluje.
Odpovedať

Niekomu to vadí, iný to nepočuje na dva metre. Pr…
@kejsix Počujeme to celá rodina a už ani na dvor pomaly nechodíme, lebo nam z toho pískania za chvílu vyslovene prepne. Je to ako ked má niekto tinitus - pískanie v uchu. A na to sa zvyknúť nedá. Nemáme predsa rodinný dom a dvor na to, bay sme sa museli schovávať v dome kvôli kľudu a úlave na uši
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od olilinka:

@kejsix Počujeme to celá rodina a už ani na dvor …
@olilinka Mne to nerozprávajte, skúste susedom...
Odpovedať

@kejsix Počujeme to celá rodina a už ani na dvor …
@olilinka Ale kľudne to môže byť aj nejeký vadný istič v elektromerovej skrini. Treba skúsiť nejaký smerový mikrofón. Alebo jednoduchšie - zober si nejakú trubku, napr. plastovú, priemer tak 5 - 7 cm, dlhú asi meter a daj si ju k uchu. Potom sa otáčaj a keď zvuk bude najintenzívnejši, tak tým smerom bude zdroj. Pojdeš tým smerom a potom zase budeš počúvať. Aj keď to nenájdeš, aspoň vylúčiš možnosť , že je to u teba.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@olilinka Ale kľudne to môže byť aj nejeký vadný …
@chrobak7 elektromerová skrinka to nebude, tie su pokiaľ viem u každého umiestnené pri bráne na ulici. Pískanie sa šíri práve na opačnej strane pozemku. U nás to 100 percent nie je. A zvuk nie je trubkou, alebo lievikom ako počúvať, resp. sa k nemu priblížovať. Je to už hranica pozemku a plot. Ale ďakujem za radu
Odpovedať

Dobrý deň, už asi mesiac máme taký problém, že na…
@olilinka ""Elektrické vedenie, tv anténa, bazénove čerpadlo, solárny panel..."" Bazénové čerpadlo jedine ak by malo ložiská na konci životnosti, ale el. vedenie,TV anténa,solárny panel..... To Vám ujo gúúúúgl poradil....
Odpovedať
Neviem, aké máte veľké deti, ale skúsil by som to s nimi. Normálne im postaviť pri plote maliarsky rebrík, nech tam výlezu a nech skúsia počúvať odkiaľ ten zvuk prichádza. A takto prejsť každých pár metrov dookola popri plote. Niektoré frekvencie vedia detí vnímať oveľa intenzívnejšie, ako dospelí.
Odpovedať
@olilinka už je to dávno, keď som spustil akýsi programík, myslím, že sa to volalo "Komár" malo to vydávať ultrazvuk. My so ženou sme nepočuli nič, ale okamžite dobehli decká, že čo to tak strašne piští. Tak si počkaj až zostarneš, prejde ťa to. 😎
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@olilinka už je to dávno, keď som spustil akýsi p…
@foox To je vyborna rada, dovtedy mozu ostat doma zavreti 😀 Ale sam neviem, co by som akoze na toto poradil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?