Opätovné zavedenie plynu

Ahojte, potrebovala by som poradiť, ak bol už niekto v podobnej situácii. Kúpili sme starší, zvnútra prerobený dom, kde kúrime elektrinou (radiátory)+ krb. Rozmýšľame nad opätovným zavedením plynu, kvôli kúreniu a ohrevu vody (varenie nie). Skrinku na plyn máme pred bránou s odmontovanými hodinami, takže by sme museli len prekopať a natiahnuť plyn 6-7m od brány do pivnice, kde by sme dali kotol. Otázka, ak sa niekto vyzná, čo nám k tomu všetko treba aby distribúcia nerobila problém. Aké žiadosti. či treba nanovo projekt alebo stačí len dáka správa od revízneho technika, ktorý by nám aj spustil kotol. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Musíte dať nanovo žiadosť o pripojenie daju Vam podmienky pripojenia ,a od rozvodu do domu revíziu a tlakovú skúšku nie staršiu ako 3mesiace..
Odpovedať
Presne tak, žiadosť o pripojenie, poplatok 160€, tam treba uviesť že máte jestvujúcu prípojku aj skriňu a že ju nechcete meniť. Potom projekt - ten ale netreba odsúhlasovať u plynárov, realizácia plynoinštalácie, revízia, odovzdanie všetkých dokladov do SPP, uzavretie zmluvy s dodávateľom plynu (odporúčam aspoň na prvý rok vybrať SPP), žiadosť o montáž meradla a hotovo máte plyn.
Odpovedať
@hado Podľa mňa na zavedenie plynu do domu ani netreba projekt. Bude stačiť, ak bude revízna správa na plynové zariadenia. Plus súhlas SPP distribúcia so znovupripojením.
Odpovedať
Tak SPP-D v zozname technicko-právnej dokumentácie potrebnej k odovzdaniu uvádza aj projektovú dokumentáciu. Možno by dali potvrdenie o prevzatí aj bez PD, Všetko záleží aký zoznam pošlú ku Zmluve o pripojení a čo napíšu v technických podmienkach. Každú chvíľku sa tie zoznamy menia, tak je v tom celkom hokej 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?