Odvodnenie vodomernej šachty

Zdravím, nemá niekto nápad, ako odvodniť betónovú vodomernú šachtu, v ktorej je po veľkom daždi aj 40cm vody? Rozmýšľal som že by som na dne šachty vyústil odpadovú rúru 50mm a tú by som zviedol do kanála, ktorý práve slúži na dažďovú vodu, ale mám pocit že by sa mi to upchávalo a na druhú stranu, z toho kanála ide smrad, ktorý by sa mi dostal do šachty. Nemáte niekto lepší nápad? Ďakujem.
Odpovedať
sprav z nej vodotesnú šachtu, alebo použi čerpadlo. akú chceš inú radu?
Odpovedať
Ja som zobral vrták, vŕtačku a vyvrtal tam 4 diery, dvakrát vyšlo blato ktoré som zobral lopatkou a teraz voda krásne od tečie =)
Odpovedať
Čo ťa po tom . Voda sama vsiakne do zeme. Daj si rošt do výšky 50 cm a vodu nebudeš vidieť.
Odpovedať
@koloman55 Ako napísal yokel - navrtat 1-2 diery na dno o velkosti 20 mm a voda zmizne sama.
Odpovedať
šachta nemá betónové dno, je tam len štrk a voda aj tak neodteká
Odpovedať
Bude vysoko spodná voda. Tej sa ľahko nezbavíš, ak vôbec. Zakrýva voda aj vodomer? Ak nie, tak dosypať štrkom po výšku hladiny vody…
Odpovedať
Profilova fotka
@koloman55 píšeš ze po veľkom dáždi. Normálne tam nemáš vodu? Pokiaľ ide len o tu dažďovú tak by som nerobil nič, vsiakne. Celkovo to netreba nejak moc riešiť, odpočet vodomeru máš raz za rok, tak na chvíľu tam dáš čerpadlo a máš po probléme.
Odpovedať
@koloman55 Hore píšeš, že po daždi je tam voda, teraz píšeš, že neodteká... Ťažké je z tvojho popisu sa vysomáriť. Také fakty, že šachta nemá dno treba uviesť hneď. Asi tam budeš mať spodnú vodu, ktorá počas dažďov stúpne. Tej sa nijako nezbavíš, musel by si celú šachtu zdvihnúť nad jej hladinu. A ten kanál je ako hlboko? Hlbšie ako šachta? Ako často mávaš toľko vody v šachte. Je to občas - nejaký deň po daždi, alebo je to pár týždňov, či aj celý mesiac, alebo to máš po celý rok len počas dažďov to stúpne na tých 40 cm ....?? Nevieme ti čítať myšlienky.
Odpovedať
@chrobak7 po velkom daždi je tam 40 cm, ale nenapadlo ma že by to mohla byt spodna voda, nemam to až tak presne odsledované, doteraz som to ani neriesil, až teraz ked obec zmenila vodara, ten na to zacal pi****ť. Ten kanal je nižšie ako šachta
Odpovedať
@koloman55 Aj tak ale do verejného kanála nemôžeš len tak odviesť nejaké potrubie. Jedine, že by to bolo tvoje potrubie a to sa napája niekde do verejnej kanalizácie. Treba to pozorovať a zistiť, či je to spodná voda, alebo či len tá napršaná zle odteká. Od toho zistenia sa potom dajú robiť opatrenia.
Odpovedať
voda kadial prisla aj odide mne to stale a ne ......... sa
Odpovedať
Ok, a ak je to spodna voda a spodok šachty by som zabetonoval, čo by to spravilo?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@koloman55 Nič vodu tam budeš mať stále.Keď ju odčerpáš ..dotečie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?