Odpoveď na príspevok od pa_trik:
Zdravim, potreboval by som poradit ohladom obehov… @pa_trik filter?Odpoveď na príspevok od dan8181:
@pa_trik filter? @dan8181 skusal som ale je cisty. Skusal som ho aj vyhodit a dat napriamo a nepomohlo. 🤷🏻♂️Odpoveď na príspevok od pa_trik:
Zdravim, potreboval by som poradit ohladom obehov… @pa_trik Ventil na ňom je otvorený? Hore, na šrobení, teda na vstupe....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pa_trik Ventil na ňom je otvorený? Hore, na šro… @frantisekca ano je otvoreny aj na vstupe aj na vystupe.Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@frantisekca ano je otvoreny aj na vstupe aj na v… @pa_trik Ventil by mal byť súčasťou čerpadla. Nemyslím tým ventily, armatúry....Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@frantisekca ano je otvoreny aj na vstupe aj na v… @pa_trik Tu...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pa_trik Tu... @frantisekca ak myslite toto tak to nebolo sucastou cerpadla. Ja som vymenil len samotne telo cerpadla na tej velkej matici tak ako je pisane aj v navode. A predtym to fungovalo so starym cerpadlom. Neviem uz kde moze byt chyba.Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@frantisekca ak myslite toto tak to nebolo sucast… @pa_trik Tak potom treba zdemontovať celé čerpadlo.... To že predchádzajúce čerpadlo (motor) umrel bol asi iba dôsledok chyby v čerpadle. Treba skúsiť, demontovať ten motor a skúsiť potočiť vrtuľkou....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pa_trik Tak potom treba zdemontovať celé čerpad… @frantisekca vrtulka sa toci pekne to som skusal. Ked sa zhodi na tej velkej matici len akokeby rotor a napojim steker vidim ze sa vrtulka pekne toci. Ale este teda skusim vymenit aj to telo aj ked tam v podstate nic nieje to je len mosadzne srobenie s kanalikmi.Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
aby sme sa chapali voda z rurok tecie ked sa da p… @shadowmilan tak som skúšal a z vrchnej vetvy vid obrazok nizsie voda len vytiekla asi 3L ale netecie prudom dalej. Ako by som to mohol preplachnut?Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@shadowmilan tak som skúšal a z vrchnej vetvy vid… @pa_trik no zistit kde a kolko to je upchate ... tam velmi na vyber uz nieje ... nasledne vymena daneho miesta vymena alebo coho bude treba ... a lepsie sa starat :)Odpoveď na príspevok od aldron:
Bohužiaľ pokiaľ je cirkulačné potrubie už upchaté… @aldron neviem z coho by sa mohlo zrazu to potrubie upchat ked doteraz to fungovalo. Filtre ciste pravidelne cistene. Kazdopadne dakujem za rady budem to riesit s vodarom.Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@aldron neviem z coho by sa mohlo zrazu to potrub… @pa_trik Ten filter je so spätnou klapkou? Alebo je to iba samostatný filter (ten nad tým čerpadlom)?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@pa_trik Ten filter je so spätnou klapkou? Alebo… @frantisekca len filterOdpoveď na príspevok od aldron:
Aby tiekla voda z horného tak určite nie. Voda by… @aldron skusil som ten horny ventil odpojit voda nestrika len vytiekla nejaka zvyskova. Ale ked som tam fukol kompressorom a otvoril bateriu na poschodi tak tam nebol ziaden problem vzduch fucal z baterie takze potrubie je priechodne fucalo z kazdeho odberneho miesta.Odpoveď na príspevok od aldron:
Tak to je divné. Nemal si odstavenú teplú vodu, a… @aldron tak problem vyriešený. Vyvod z bojlera viessmann vitocell 100-w mal na nerezovom srobeni fibrovu podlozku pravdepodobne s nerezovym sitkom ktore zhrzdavelo a upchalo sa. Vybral som to a funguje vsetko ako ma. Neviem ci to sitko je original ale vyzeralo ze ano alebo ho tam vodar dal. Vyzeralo to tam byt vlisovane. Dakujem vsetkym za pomoc :)Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@aldron tak problem vyriešený. Vyvod z bojlera vi… @pa_trik Nerezové sitko, čo zhrdzavelo... ??? 🤣Odpoveď na príspevok od petersd:
@pa_trik Nerezové sitko, čo zhrdzavelo... ??? 🤣 @petersd presne tak aj nerez vie zhrdzaviet :)Odpoveď na príspevok od pa_trik:
@petersd presne tak aj nerez vie zhrdzaviet :) @pa_trik A zvlášť ak je v styku s chlórovanou vodou a iným kovom .Odpoveď na príspevok od starysomar:
A ešte ako pekne a rýchlo - toto zábradlie je tam… @starysomar Nechcem sa hádať, ale tá hrdza je zo skorodovanej poniklovanej podložky. Keď už použijem nerez, tak by bolo vhodné použiť aj nerezový spojovací materiál a problém by bol vyriešený.