Nový stĺp

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ohľadom inštalácie nového stĺpa na pozemku pre privedenie optického kábla ku domu od už existujúceho stĺpa elektrického vedenia. Takto si to predstavuje sused. Optický kábel, by takto ťahal pozdĺž nášho pozemku v dĺžke 28m z už existujúceho stĺpa na začiatku ulice, namiesto, aby to zakopal do zeme. Vraj už má vypracovaný projekt. Neviem si to predstaviť, keď v súčasnosti káble sú vedené v zemi, aj elektrické vedenie má v zemi, no na optické káble nemyslel. Je v súčasnosti vôbec možné z takéhoto dôvodu osadzovať nové stĺpy? Ďakujem za odpoveď a každú radu.
Odpovedať
vsetko sa da, ale je len na vas, ci mu to dovolite, ekdze vam tym padom vznikne tarcha na pozemku, ktorej sa uz nezbavite. Ak sused nesuhlasi s vedenim v zemi, zatrhol by som mu to vzdusne vedenie krizom cez pozemok. vy ste tu ta, ktora si moze davat podmienky, kedze vam tym vznikne "skoda" v podobe bremena. navrhol by som mu viest kabel zemou a co najblizsie po hranici, obist pozemok , nie krizom. Ak sa mu to nebude pozdavat, nech ide do pecka, bude bez netu.
Odpovedať
Pokiaľ viem, tak to zákon neumožňuje.
Odpovedať
Ďakujem za odpovede. Optický kábel by prechádzal v celej dĺžke ponad plot pozdĺž cesty,nie krížom cez pozemok. Vzniká aj takto vecné bremeno, ak sused sa vyjadril, že ho umiestni 1/100 mm mimo plot smerom do cesty a tým pádom už nie je nad našim pozemkom, takže k tomu náš súhlas nepotrebuje. Smutné, čo s tým? Verím, že zákon je na našej strane a optické káble majú byť umiestnené v zemi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?