Nove vodovodne potrubie

Ahojte, mame skolaudovany dom s pripojenim na vodu a kanalizaciu. Vodovodna pripojka je vo vlastnictve suseda, ktory budoval celu stvrt . Jedneho dna prisiel a povedal, ze pripojku k nasmu domu a ostatnym susedom zatvori, hoci mame zmluvy o tom, ze ju mozme vyuzit. Riesime to dohodou, ale zial asi bude neuspesna, nakolko nechce pripojku odpredat do spoluvlastnictva, ani dat vodarnam. Od verejneho vodovodu to mame cca 70m, uvazujeme nad dotiahnutim vlastnej pripojky vody a kanalizacie spolu s 3 susedmi. Siete budu pod mestskymi ppzemkami- s tym nie je problem. Pred domom mame vsak chodnik, ktory je v 1/15 aj susedov, rovnako kazdy z nas ma 15. Chceme sa pripojkami poden podkopat, len neviem ako je to so suhlasom. On nam to nedovoli. Inu moznost vsak nemame, domy su obkolesene chodnikom. Vyzaduje sa v takom pripade jeho suhlas, ak mame uz skolaud.dom s pripojenim na siete a nemame inu moznost ako sa na ne pripojit? Vdaka za odpoved
Odpovedať
Preco nedate na sud zmluvu v ktorej mate pravo uzivat existujucu pripojku? Resp ako ju chce sused zatvorit? Ani on nebude mat vodu?
Odpovedať
@dgerzo zatvoril nam pripojky k našim domom, jeho a synovi nechal. Ako myslíš na sud- ked je to v jeho vlastnictve, sud mu môže prikazať umožniť nam užívať ju? Dali sme navrh na predbežne opatrenie, ale neviem či s takouo žalobou by sme pochodili.Inak my mame v stav povoelní napísané, že pripájame na verejný vodovod a kanalizáciu a nakoniec sme zistili, že medzi verejným vodovodom a našim domom je 50 m jeho rúry.
Odpovedať
@alicka850, a nemusel sused odpredat tento vodovod ktorý budoval obci prípadne vodárňam za 1€? Skús si toto prezistiť, pretože ja si musím rozširovať vodovod 30m a aby fungoval/tiekla voda :D tak ho musím prepísať do správy/vlastníctva vodárni za 1€ ináč by mi nič nepustili. ak je to tak aj v tvojom prípade tak potom nemáš o čom, budoval on ale ak to už odpredal tak je to vlastníctvom vodárni/obci - ak je to obecný. Fyzická Osoba nemôže vlastniť verejný vodovod.
Odpovedať
@stefanl lenze problem je v tom, ze sice to bolo schvalene v stav povoleni ako pokracovanie verejneho vodovodu, ale skolaudovane to bolo uz ako pripojka verejneho vodovodu v sukromnom vlastnictve, teda sa nan nevztahuje uz zakon o vodovodoch a moze to vlastnit aj fyzicka osoba. Zrejme pri tej kolaudacii dostal niekto do vrecka. Problem je, ze to bolo pred 9 rokmi, my sme postavili az teraz, cize uz to kolaudacne nemozme napadnut. Mame tyzden zastavenu vodu vsetci a urady bezradne krcia plecami. Pritom sme mu vsetci riadne za tie siete zaplatili, mame aj zmluvy o dodavke vody ako konecni spotrebitelia.To pisem len preto,aby sa tu niekto neohanal tym, ze on to vybudoval a my sa chceme zadarmo napojit.
Odpovedať
Profilova fotka
ako ju zastavil, tak otvorte. A zo zmluvami choďte za právnikom a nie na MS
Odpovedať
@alicka850 ...nie ste nahodou z IL okresu?
Odpovedať
@dusan72 nechcem to zverejnovat. Mate nejake info?
Odpovedať
@jan45 nemozem si otvorit pripojku, ktora nie je moja. Nebudeme si vyrabat dalsie problemy. Uz je na sude predb.opatrenie, lenze to tiez nieco trva...
Odpovedať
Profilova fotka
na hrubé vrece, hrubá záplata
Odpovedať
@alicka850 a poznas aj dovod jeho konania? mozno treba zacat tam, identifikovat pravu pricinu a snazit sa ju odstranit. Inac suhlasim s jan45, ak by som to mal v zmluve, ze som za pripojku zaplatil, pouzil by som akykolvek sposob presadzovania svojich prav - aj hrube grondalske spravanie...
Odpovedať
@shark013 ano poznam. Chce nam predať kanalizačnú prípojku, ktorá je urobená tak zle, že potrebuje opravu 30tis. My ju necheme , žiadame prevod na vodárne s tým, že opravu zaplatíme. Vodovodnú prípojku predať nechce /mýslím ten kúsok/. Takže "výhodná" ponuka pre nás.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?