Nadpojenie prívodného káblu 5 x 16

Nejaka K*R*VA mi odrezala medeny kabel na pripojku do domu. Da sa to nejako nadpojit alebo to musim cele vykopat a vymenit ? , najhorsie je ze to mam odrezane aj od Zakladovej dosky . Nejake napady ?
Odpovedať
musis natiahnut novy kabel ja by som nadpajanie neodporucal predsa je to hlavny privod do domu
Odpovedať
@arts vymenit cele, alebo naspojkovat. Budes potrebovat toto : http://www.inkom.sk/vusvczck516-spojk... a este toto : http://www.retecom.sk/2052-4149-large... a toto: http://www.profinaradie.sk/hq-tools/p... alebo toto: http://www.madmat.sk/plynovy-horak-s-... . A trochu skusenosti. A mas to.
Odpovedať
treba natiahnut novi vo druhej chranicke alebo dat tam vodoodlnu kranicu a hocikedi budes vedet v buducnosti tahat odtial aj inam kabet
Odpovedať
@tomo01 zabuduje tu krabicu do poteru?!
Odpovedať
Profilova fotka
ked toto vidim by som toho dotycneho dal vykastrovat hrdzavou motykou, aku mas dlzku toho kabla co este ostal v chranicke ? ak to neni moc skus ho vytiahnut a dat novy len ten 5 × 16 pojde dost ztuha v tej chranicke :(
Odpovedať
Moze sa nadpojit presne ako spomina catscan, otazne je, ci mas v zakladovej doske rezervu na vytiahnutie aspon 15cm kabla, radsej polmetra kvoli manipulacii . Btw.. Preco si ho este nemal zakopany v zemi???
Odpovedať
@muskaat To ano , ja by som ho najradsej zakopal namiesto toho kabla. No cca 2-3CM odrezal co najviac :(
Odpovedať
@stowasser odrezal co najviac a je tam cca 2-3cm, rezervu som mal 1.5Metra ale cele to odrezal. A zakopany je (celkova dlzka cca 20m) len ten koniec cca 1m sme sa uz chystali pripojit do RE .
Odpovedať
@catscan ak sa nepodari snim pohnut tak to skusim nadpojit, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to nadpojiť bez problémov . Nám vo firme nadpájaji 5 x taký . Treba ale pár cm na manipuláciu. Nadpoj to vonku a spojku vtiahni dovnútra tak aby bola v chráničke , žiaden problém .Asi budeš musieť spájať všetky spoje o kúsok ďalej aby ti nevznikla hrča ktorú by si nevtiahol do chráničky. A tomu zlodejovi ruky odťať !
Odpovedať
radsej odkop az ku zakladom atak skus za nim potiahnut novy lebo spojkaje zdroj poruch ktorasapomsti po rokoch a spojku nech urobi elektrikar
Odpovedať
Profilova fotka
jednoducho priviazať nový kábel o starý a ťahať
Odpovedať
Článok sa načítava...
@arts ..nic nemen..pri NN skrini odkop az po zaklady skrine..staci ti 30 cm..v zakladovej doske v Rd vyśramuj betón, dole sieť , obkop do hlbky 50 cm...a nakoniec vsetko spojis tzv.zemnou VN spojkou., sú vodoodolné...nemusíś sa báť ..je vela výrobcov..napr. Raychem...vela zdaru
Odpovedať
ako mas ulozenu chranicku v zemi? ak rovno bez nejakych zahybov, tak alternativne najjednoduchsie riesenie len s jednou spojkou by bolo obkopanie chranicky pri elmer skrinke na dlzku cca 2metre, nasledne obkopat chranicku pri zakladovej doske, otvorit ju, a skusit pretlacit 2m kabla tak, aby ti vysiel zo zakladovej dosky (ale pri 5x16 to nebude take easy..) a potom by si nadpojilpodla potreby kabel len pri skrinke. Ked to budes mat hotove, treba zajst do najblizsieho utulku a poobzerat sa po nejakom schizofrenickom rotwajlerovi.. Pripadne navstiv najblizsi vykup kovov a opytaj sa,ci tam nejaka kua nedoniesla take obhorene vodice. Mne tiez pomohlo, ked som zasiel na policiu a minimalne mali info, ze co sa deje a teraz priebezne ide az na koniec slepej ulice policajne auto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?