Mozu poskodit tuje plynovu trubku

Ahojte.potrebujem radu.vysadil som tuje vysku maju zatial 30cm rovno do zeme pod ktorou my ide plyn ktory je v hlbke cca 80cm v trubke gerodur 100 rc ktora je bezopsypova ale ja som ju dal do plastovej chranicky.preto sa chcem spytat ake hlboke korene ma tuja a ci by mohle poskodit trubku svojimi korenmi dakujem za odpovede
Odpovedať
Tuja nema take hlboke korene
Odpovedať
@kolombus Máš nejakú predstavu o tom akým spôsobom by mohli korene poškodiť plynové potrubie? Dá sa niečo také vôbec predpokladať?
Odpovedať
@viktor811 čisto teoreticky sa s tým môže predpokladať. Už si isto videl asfaltové chodníky podvihane koreňmi. Napr. taky orech ma kolový koreň. Hlavný ide dodola. Keby rástol koreň orecha a pod ním by bolo povedzme to potrubie tak si myslím že by ho odtlačidlo ako malinu. Tuja netuším.
Odpovedať
no tiez si myslim ze by nemali poskodit ale tuja nieje orech snad :) ale kebyaj tak koren ked narazi na to potrubie uhne a nie ze by ho zacal prevrtavat ci sa mylim
Odpovedať
@milan209 Ten asfalt v lete, alebo dlažba na chodníku to nemá žiadnu pevnosť, tak nie je veľký problém to nadvihnúť, keď uvážime, že samotný chodník sadá okrem miest na koreni. Z hadicou by to bol väčší problém, nakoniec hadica v chraničke, alebo v obsype by sa mala podať a tak isto sa podá aj koreň. Ja si ale len vyjasňujem situáciu.
Odpovedať
@milan209 Nemozes porovnavat orech s tujou!
Odpovedať
@kolombus Videl som tuje vrastené do pletivového plota a plot nebol poškodený, ale vrastený do dreva. Tak si myslím, že to isté by sa udialo pri koreňoch. Ale aj tak jediná možnosť poškodenia potrubia koreňmi by bolo pretrhnutie potrubia hrubým koreňom, ktorý pri svojom raste odtláčal toto potrubie veľkou silou.
Odpovedať
@kolombus Ešte som tiež videl, že koreň čremchy bol vrastený v igelitovom vreci a to vrece nepretrhol a neprerástol a len tam v ňom bol ukrútený.
Odpovedať
@viktor811 vsetko je mozne ale ako som sa docital tak tuja cca 20r a 6m vysoka ma cca od 20 do 50cm hlboky koren a vacsinou ma korene plytko po stranach. A keby aj dorastol do tych 80cm tak si myslim ze skor uhne a podda sa tej chranicke ako by ju ma prevrtavat ci nie
Odpovedať
@majki555 neporovnavam len píšem fakty. Samozrejme že aj ten koreň orecha by to neprevrtal lebo keď tam dôjde tak je slabucky. Obíde to . a keď bude ďalej rásť tak ho max. odtlaci. Ale keďže ako píšete ma plytké korene tak by asi nič nemalo hroziť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?