Môžem spraviť elektrickú prípojku pred stavebným povolením?

Profilova fotka
Projekt mám hotový, aj vyjadrenia príslušných úradov v k stavebnému povoleniu. Len stavebné povolenie ešte nemám na papiery.Môžem urobyť aspoň prípojku elektriny?
Odpovedať
@maluchm jasne my sme teraz urobili pripojku a stavat ideme až v jari:)
Odpovedať
my sme nemohli lebo nám povedali že už výkopové práce na elektrinu su začatim stavania a k tomu aby nás pripojili elektrárne sme im museli doniesť už právoplatné stavebko.
Odpovedať
@sorca24 hm, asi každa pobocka ma ine pravidla, my sme dali žiadost o pripojenie, potom projekty a revizne spravy pripojky a skrinky(ta co je na stlpe) potom som sla uzatvorit zmluvu o pripojeni a zaplatila 185e za pripojenie , a do 5dni prisli elektrikari namontovat skrinku, a fakt este sme ani nedavali papiere o stavebne, nakolko este sa nam len dokoncuje projekt
Odpovedať
Profilova fotka
a ak chcem len elektrinu na pozemok tak si musim naprojektovat dom?
Odpovedať
@luk25 my presne ten istý postup , ale spolu s reviznou správou chceli aj právoplatné SP.
Odpovedať
@sorca24 tak toto fakt nechapem....
Odpovedať
Co su to za hluposti od elektrikarov? Chcem elektriku na vlastny pizemok, co ma kto riesit, ci pre dom, chatu, alebo kravin? Nastastie som sa s podmienovanim este nestretol osobne, aspon by som sa odventiloval..
Odpovedať
@stowasser @luk25 @maluchm El. pripojka nie je zavisla od stavby domu a da sa realizovat aj bez stavby. Dolezite je vsak to, ako posudi staveb. urad realizaciu takejto pripojky. Vo vacsine pripadov postacuje ohlasenie drobnej stavby. Distribucna spolocnost vyzaduje hlavne vztah k pozemku a to kvoli tomu aby ste nezriadili pripojku na cudzom pozemku. Pekny vecer
Odpovedať
Energetike je suma fuk ci idete stavat alebo nie, privedu elektriku aj do ovocneho sadu ... napr. ZSE Požadované prílohy k žiadosti – prehľadný situačný plán s vyznačením polohy objektu vrátane parcelných čísiel pozemkov a názvov ulíc (v mierke 1:1000 alebo 1:2000 resp. 1:2880). V pláne doporučujeme zakresliť všetky susedné objekty, – minimálne jeden dokument preukazujúci vlastnícky vzťah k nehnuteľnosti, na ktorej bude alebo už je odberné elektrické zariadenie vybudované. Detailnejší popis požadovaných dokumentov je uvedený v manuáli ako vyplniť žiadosť o pripojenie odberného elektrického zariadenia k DS / na internetovej stránke našej spoločnosti.
Odpovedať
Ja mam otazku trosku z ineho sudka...Mozem stavat dom bez akejkolvek pripojky? Dom chceme stavat na pozemku vedla ktoreho je stary dom, z ktoreho by sme mali vodu aj elektrinu. Papierovacky ohladom vyjadrenia energetikov, plynarov a vodarov riesit musim pred stavebnym povolenim, ale musim si dat hned urobit elektricku pripoku s hodinami a platit mesacne platby?
Odpovedať
Ak mas elektricku pripojku sucastou stavebneho povolenia nemozes ak sisi ju vybavoval zvlášť ako ohlasenie o drobnej stavbe a prislo ti vyjadrenie tak možeš ak ti neprislo musis cakat pretože ani elektrikari ta nezapoja skor ako nebudu mat bud stavbené povolenie alebo ohlasenie drobnej stavby.
Odpovedať
@janyke Nie nemusíš to je na tebe, stací ak to budes mat hotove do kolaudacie inak ti neprejde kolaudacným.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?